Sjarapova in Peking gestuit door thuisspeelster

Tennis; AlgemeenMaria Sjarapova niet doorgedrongen tot de kwartfinale van het WTA-toernooi in Peking. Thuisspeelster Peng Shuai stuitte de vermoeide Russin in de derde ronde. Sjarapova ging met 6-2 en 6-4 ten onder tegen de Chinese. Daardoor loopt de toernooiorganisatie een confrontatie tussen de kleurrijke Sjarapova en Serena Williams mis. Williams staat in de derde ronde tegenover Nadia Petrova. De Amerikaanse, die maandag aan kop van de wereldranglijst terugkeert, is de grote favoriete voor de eindzege in Peking. Venus Williams en Dinara Safina werden al eerder uitgeschakeld. Outsiders Jelena Dementieva en Svetlana Koeznetsova schaarden zich wel bij de laatste acht.

Ondanks het verlies lijkt het de goede kant op te gaan met Sjarapova. Vorige week won ze het toernooi van Tokio. Gisteren rekende zij in een zware driesetter af met toptienspeelster Viktoria Azarenka. Door de goede resultaten staat ‘mooie Maria’ inmiddels 15e op de wereldranglijst.

Lees ook:Serena Williams luistert koppositie niet op met toernooizege
Lees ook:Dementieva vloert Williams in finale Sidney
Lees ook:Sjarapova door in Peking, Venus Williams bliijft steken
Lees ook:Topspeelsters uitgeschakeld in tweede ronde US Open
Lees ook:WTA Toronto: Dementieva troeft Sjarapova af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>