Thiemo de Bakker niet in kwalificaties US Open

Thiemo de Bakker neemt niet deel aan de US Open. Nederlands beste tennisser zou om het hoofdtoernooi te bereiken drie kwalificatierondes hebben moeten overleven, maar kiest ervoor om niet naar New York af te reizen. Dat meldt de tennisser zelf op zijn weblog.

Het besluit om niet aan de US Open deel te nemen heeft voor De Bakker twee redenen. De laatste weken speelt hij op gravel en niet op hardcourt, de ondergrond waarop het laatste grandslam van het tennisjaar gespeeld wordt. “Omdat dit toernooi (challenger in San Sebastian ED) ook weer erg goed gaat, zou ik maar erg weinig tijd hebben om mij voor te bereiden op hardcourt. Daar komt bij dat ik door het spelen van veel wedstrijden ook erop moet letten dat ik niet teveel wil en door oververmoeidheid tegen een blessure aanloop”, zo legt De Bakker zijn keuze uit. Dit alles lijkt hem ‘verstandiger’.

Volgende week komt De Bakker overigens niet in actie bij een toernooi. De week daarop speelt hij weer een challenger op gravel.

Lees ook:Thiemo de Bakker schuift weer plaatsje op
Lees ook:Halve finale eindstation voor Thiemo de Bakker
Lees ook:Thiemo de Bakker treft Andujar in halve finale Vigo
Lees ook:Zegereeks Thiemo de Bakker gestuit in Alphen aan den Rijn
Lees ook:Thiemo de Bakker sluipt weer twee plaatsen omhoog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>