Peter Wessels beëindigt per direct zijn tenniscarriere

Peter Wessels is per direct gestopt als proftennisser. Hij kan niet meer de motivatie opbrengen om op het hoogste niveau terug te keren, zo meldt de KNLTB op haar website. De tenniscarriere van de nu 31-jarige Amsterdammer wordt gekenmerkt door veel blessures. Desondanks waren er ook mooie hoogtepunten. 

Wessels boekte zijn grootste succes in 2000 bij het ATP-toernooi in Newport. In de finale van het Amerikaanse grastoernooi versloeg hij de Duitser Jens Knippschild. Hij reikte in zijn verdere carriere nog één keer tot de finale van een ATP-toernooi. Als qualifier verloor hij bij de Ordina Open in Rosmalen echter van de Kroaat Ivan Ljubicic. Zijn hoogste positie op de wereldranglijst was de 72e plaats in 2005. Het laatste resultaat dat tot de verbeelding spreekt, was de bijdrage van Wessels aan de Daviscup-zege op Zuid-Korea. Hij vormde destijds met succes een gelegenheidskoppel met Jesse Huta Galung.

Zijn beste resultaat bij de grandslams was een plaats in de derde ronde van de US Open (1999). Op de Australian Open en Roland Garros reikte hij tot de tweede ronde. Op Wimbledon wist hij tijdens drie deelnames nooit de eerste schifting te overleven.

Lees ook:De Bakker laat zich in Zuid-Korea verrassen door een qualifier
Lees ook:De Bakker met winst in kwartfinale op weg naar tophonderd
Lees ook:Thiemo de Bakker delft onderspit in kwartfinale Kolding
Lees ook:Sluiter en Sijsling solide naar tweede ronde challengers
Lees ook:Thiemo de Bakker in Seoul naar kwartfinale

1 Reacties // Reageer

One thought on “Peter Wessels beëindigt per direct zijn tenniscarriere

  1. André

    Jammer, maar dit jaar had ie maar iets van 5 toernooien gespeeld. Zag er dus niet echt meer serieus uit…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>