Kreunen van tennissters harder dan 100 decibel

Het kreunen van de tennissters is ook na de uitschakeling van Maria Sjarapova en Michelle Larcher-de Brito nog steeds actueel. Op internet circuleert een lijstje met de toptien van de hardst kreunende tennissters. Eerste metingen van het kreunen van Larcher-de Brito zouden op ongeveer 109 decibel uitkomen. Daarmee lijkt zij de twijfelachtige eer te krijgen die de titel ’Screamqueen’ met zich mee brengt. Tweede staat Maria Sjarapova met 101 decibel. Derde zou de al gestopte Monica Seles zijn. Oud-tennissters Kristie Boogert, tegenwoordig commentator voor Sport1, meldde maandagmiddag op radiozender 3FM het ‘niet normaal meer te vinden’.

Zij zei dat ze soms haar geluidsknopjes extra af moest stellen, want anders kon ze zichzelf niet meer horen praten. De oud-tennissters begrijpt de kritiek ook erg goed, legde ze uit in het programma van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. Zo zou de kreun nog bezig zijn als de bal alweer bij de tegenstander aan de overkant van het net is. Daardoor kan de ontvangende speelster het raakpunt op het blad niet meer horen. Dat vinden tennissters - terecht – vervelend, aldus Boogert.

Dat topkreunsters Larcher-de Brito, Sjarapova en Seles allemaal hun tennisopleiding hadden bij tennisgoeroe Nick Bolletieri blijft natuurlijk opmerkelijk. Boogert meldde dat zij ‘het idee had dat het aangeleerd wordt’.

Lees ook:Het wordt stil op Wimbledon
Lees ook:DINSDAGDISCUSSIE: Kreunen in het tennis, toestaan of verbieden?
Lees ook:Maria Sjarapova klopt landgenote in twee sets
Lees ook:Sjarapova door in Peking, Venus Williams bliijft steken
Lees ook:Jonge meiden schakelen Safina en Sjarapova uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>