Internationaal gezelschap in kwartfinales Wimbledon

Tennis is één van de meest internationale sporten. Dat blijkt ook deze week weer op Wimbledon. De acht kwartfinalisten bij de mannen komen uit acht verschillende landen. Van die acht tennissers zijn twee mannen niet geplaatst, zes wel. Van die twee niet geplaatste spelers kwam één speler Wimbledon zelfs binnen op een wildcard: Juan-Carlos Ferrero. De laatste wildcardspeler die op Wimbledon zover in het toernooi kwam was Goran Ivanisevic in 2001. De Kroaat won destijds op sensationele wijze het toernooi.  De Spanjaard speelt in de kwartfinale tegen Andy Murray, die maandagavond laat de Zwitser Stanislas Wawrinka in vijf sets uitschakelde. De andere ongeplaatste speler bij de laatste acht is Australiër ‘Come on’ Lleyton Hewitt. Hij haalde in de eerste vier rondes een hoog niveau. Hewitt won Wimbledon in het verleden al één keer. Dat was in 2002.

Bij de vrouwen is het overgebleven veld minder divers. Serena en Venus Williams vertegenwoordigen de VS nog steeds, terwijl Dinara Safina en Elena Dementieva uit Rusland nog in het toernooi zit. De overige vier speelsters zijn afkomstig uit Polen (Agnieszka Radwanska), Italië (Francesca Schiavone), Wit-Rusland (Viktoria Azarenka) en Duitsland (Sabine Lisicki). Lisicki is ook de grootste verrassing in de kwartfinales. Zij schakelde in de vierde ronde het Deense talent Caroline Wozniacki (9e geplaatst) uit. Schiavone is de andere ongeplaatste speelster in dit gezelschap.

Lees ook:Ladies Day Wimbledon: Russisch-Amerikaans onderonsje
Lees ook:Jelena Dementieva elimineert Dinara Safina in Sidney
Lees ook:Olympische Spelen: Sharapova laat zich niet weer verrassen door Lisicki
Lees ook:Weinig tegenstand voor Williams en Dementieva
Lees ook:Novak Djokovic en Lleyton Hewitt blijven winnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>