Strijdvaardige Haase schiet net te kort tegen servicekanon Del Potro

foto: PetravandenBroek

Robin Haase heeft zich kranig geweerd, maar de nummer 9 Del Potro, was een maatje te groot in de eerste ronde op Wimbledon. De Argentijn besliste de wedstrijd in vier lange sets: 4-6, 6-3, 6-7, 5-7. Del Potro had meer moeite met de Nederlander dan tevoren gedacht. Haase wist vorige week in Rosmalen niet te imponeren, maar deed dat vandaag wel.

Na de eerste twee games leek het een makkelijke pot te worden voor Del Potro. De Argentijk brak meteen de service van Haase en won zijn eigen game door vier aces achter elkaar te slaan. Haase liet zich niet imponeren en ging aardig mee in het spel. Het breken van de service van Del Potro was echter een onmogelijke opgave in de eerste set.

Haase kreeg meer grip op de service en pakte de tweede set met 6-3. In de derde set bracht de tiebreak de beslissing. Haase pakte hierin slechts drie punten. Daarna leek het snel gedaan voor de Hagenaar. Hij ging echter strijdend ten onder, kwam terug tot 5-5, maar uiteindelijk pakte Del Potro de set met 7-5. Ondanks het verlies kan Haase terugkijken op een goed optreden. Dit stemt hoopvol voor de Olympische Spelen op hetzelfde gras. Haase hoorde vandaag dat hij naast het enkelspel ook op mag treden in de herendubbel.

De uitschakeling op Wimbledon kost Haase wel punten, omdat hij vorig jaar de derde ronde haalde in Londen.

Lees ook:Serena Williams verslaat Azarenka in spannende US Open-finale
Lees ook:Bertens en Haase vandaag in actie op Wimbledon
Lees ook:Haase geeft wedstrijd weg en laat Nederland kansloos in de Davis Cup
Lees ook:Olympische Spelen: Federer en Serena Williams met gemak door
Lees ook:Tennistoppers overleven derde ronde Australian Open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>