Serena Williams lost Safina weer af; Rus passeert Krajicek

Serena1Serena Williams is weer de nummer 1 van de wereld. Nadat Dinara Safina de ranglijst weer één week aanvoerde, heeft Williams dankzij haar zege in Doha de koppositie opnieuw overgenomen van de Russin. Safina kwam in Doha overigens maar in één partij in actie. Die moest ze ook nog eens opgeven wegens een blessure.

Ook bij de Nederlandse dames is het stuivertje wisselen. Zowel Misa Krajicek als Arantxa Rus haalde afgelopen week de kwartfinale van het ITF-toernooi In Poitiers. Rus won daarmee kostbare punten en rukt op naar de 121e plaats. Dat is tien plaatsen hoger dan vorige week.

Krajicek had veel punten te verdedigen deze week en ondanks de kwartfinaleplaats in Poitiers zakt ze dus flink. Ze kan haar naam nu terugvinden op de 135e stek. Daarmee zakt Krajicek zestien plaatsen.

Deze week spelen beide Nederlandse dames wederom in Frankrijk. Zowel Krajicek als Rus zijn direct toegelaten tot het hoofdtoernooi van de challenger in Nantes. Het prijzengeld bedraagt 50.000 dollar.

Lees ook:Koeznetsova wipt op wereldranglijst over Venus Williams
Lees ook:Safina opnieuw aan kop, zusjes Williams zakken op wereldranglijst
Lees ook:Volop verschuivingen in toptien van wereldranglijst
Lees ook:Federer terug aan kop wereldranglijst, Misa Krajicek klimt omhoog
Lees ook:Serena Williams stoot Dinara Safina van troon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>