Olympische Spelen: Haase twee onderdelen, geen wildcard voor Krajicek

olympische spelenVandaag is bekend gemaakt dat Robin Haase naast het enkelspel ook in de herendubbel meedoet aan de Olympische Spelen In Londen. Hij vormt dit duo met Jean-Julien Rojer. Micha Krajicek kreeg geen wildcard voor de Spelen. Dit zijn de conclusies uit de plaatsingslijst voor het Olympische tennistoernooi, die werd vrijgegeven door de internationale tennisfederatie (ITF).

Al eerder was al bekend dat de ranking van Haase voldoende was voor het enkelspel. De Olympische Spelen begint voor het tennisonderdeel op 28 juli en duurt tot en met 5 augustus. De wedstrijden spelen zich af  op de banen van Wimbledon.

Banen van Wimbledon
De grote vraag is hoe het gras er na het Wimbledontoernooi, dat nu bezig is, er bij ligt. De banen hebben dan al een kwalificatie- en hoofdtoernooi erop zitten. Aan het einde van het toernooi van Wimbledon liggen de banen er altijd redelijk gehavend bij. Hopelijk krijgen de groundsmen alles tijdig weer goed bespeelbaar.

Historie Olympisch tennis
Tennis was al op de eerste Spelen een onderdeel, maar verdween het van het programma vanaf 1924. Pas in 1984 tijdens de Spelen van Los Angeles kwam het onderdeel weer terug. Nederland heeft zich op twee Spelen in de medailles gespeeld. In 2000 haalde het damesdubbel Kristie Boogert en Miriam Oremans zilver. Kea Bouman en Henk Timmer wonnen samen brons in 1924.

Lees ook:Olympische spelen 2012: alle tennissers op een rij
Lees ook:Olympische Spelen: Andy Murray en Venus Williams met de fakkel op Wimbledon (video)
Lees ook:Kim Clijsters neemt in België haar definitieve afscheid
Lees ook:Wimbledon moet snel het gras herstellen voor de Olympische Spelen
Lees ook:Olympische spelen 2012: bonte outfits voor de openingsceremonie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>