Olympische Spelen: Sharapova maatje te groot voor Clijsters

Het is nu echt gedaan met het grastennis van Kim Clijsters. De als derde geplaatste Maria Sharapova uit Rusland was een maatje te groot voor de Belgische. Het luide gejuich van de Belgische supporters mocht niet baten, het werd in Londen 6-2 7-5.

De eerste set kwam Clijsters 2-0 achter, trok de stand weer gelijk, maar wist daarna geen game meer te pakken in het eerste bedrijf. De Belgische maakte te veel onnodige fouten en Sharapova deelde rake klappen uit.

In het begin van de tweede set had Sharapova nog steeds het beste van het spel. Vechtjas Clijsters gaf echter niet op en kwam nog op een 4-3 voorsprong. Ondanks dat het stadion maar halfvol zat, maakten de Belgische supports geluid voor een volle arena. Vanaf bal één moedigden ze hun Kimmie aan, die de supporters in de tweede set waar voor hun geld gaf. Clijsters streed voor wat ze waard was, maar moest op 5-5 alsnog door de knieën. Sharapova brak Clijsters en op eigen service was het tweede matchpoint raak.

Sharapova speelt in haar halve finale tegen landgenote Kirilenko, die verrassend Petra Kvitova versloeg.

Lees ook:Kim Clijsters verslaat Justine Henin in boeiende finale
Lees ook:Olympische Spelen: Kim Clijsters is op jacht naar een medaille
Lees ook:Pijnlijke laatste Wimbledon-match voor Clijsters 1-6 1-6
Lees ook:Publiekslieveling Clijsters verslaat vechtjas Schiavone
Lees ook:Nadia Petrova zet Kim Clijsters in derde ronde te kijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>