US Open 2012 dag 4: Bertens verliest! Federer en Serena Williams op dreef

Bertens

foto: PetravandenBroek

Het was de ultieme kans om naar de derde ronde te gaan, maar Kiki Bertens liet het liggen. Olga Puchkova ging er met de winst vandoor: 5-7, 6-2, 7-5. Federer en Serena Williams maakten gisteren hun favorietenrol weer waar. Zus Venus ging vechtend ten onder en Tsonga werd verrassend uitgeschakeld. Dag vier was ook de dag van het grote nieuws van Andy Roddick!

Breakfestijn Bertens – Puchkova
Op baan 10 hielden Bertens en Puchkova elkaar ruim twee uur aan het tennissen. Bertens, de nummer 74 en Puchkova de nummer 143. Op papier dus een zeer gunstige loting voor de Wateringse.

Al vanaf het begin hadden beide speelsters problemen om de eigen service te houden. In de eerste set leek de Russin de breakpunten beter te benutten en kon op 5-4 voor de set serveren. Bertens vocht zich terug in de set en pakte deze uiteindelijk met 7-5. De hoop op beter spel kwam niet uit. Breakpunten weer over en weer en dit keer hield Puchkova het langer vol en pakte de beslissende punten. In de derde set maakte Bertens een 5-2 achterstand goed, maar kon niet doordrukken. Winst voor Puchkova: 5-7, 6-2, 7-5.

In totaal kende de wedstrijd maar liefst 18 breaks. We hebben Bertens wel eens beter gezien, helaas. Igor Sijsling is de laatste Nederlander in het enkelspel. Hij kan vandaag vrijuit spelen tegen de topper David Ferrer.

Federer eenvoudig door
Roger Federer deed zoals het hoort in de tweede ronde: eenvoudig winnen. In zijn opwarmingswedstrijd richting de finale had de Zwitser genoeg aan drie sets tegen de Duitser Björn Phau: 6-2, 6-3, 6-2. In de volgende ronde wacht de nummer één van de wereld de Spanjaard Fernando Verdasco, die zijn landgenoot Albert Ramos versloeg: 7-6, 5-7, 7-6, 6-4. Ook dat zal geen probleem zijn voor Federer.

Williams op dreef
Ook Serena Williams liet zien waarom zij de favoriet voor de eindzege is. Ze hoefde niet alles uit de kast te halen tegen de Spaanse Maria José Martinez Sanchez: 6-2 6-4. In de derde ronde speelt Williams tegen Ekaterina Makarova, die dit jaar op de Australian Open van Serena won. Maar de vrouw in vorm laat dit niet in New York gebeuren.

Venus Williams verliest lange wedstrijd
Het lukte zus Venus niet om de derde ronde te halen. Zij speelde een prachtige wedstrijd tegen de als zesde geplaatste Duitse Anqelique Kerber. 2-6, 7-5, 5-7. De wedstrijd duurde bijna drie uur. Venus maakte veel winners (43), maar nog meer onnodige fouten (60). De balans daarin was bij Kerber beter, 20 winners, 25 onnodige fouten.

Tsonga verliest verrassend
De als vijfde geplaatste Fransman Jo-Wilfried Tsonga verloor verrassend met 6-4, 1-6, 6-1 6-3 van Martin Klizan. De Slowaak is de nummer 52 van de wereld.

Lees ook:Serena Williams uitgeschakeld in Dubai
Lees ook:Venus worstelt, Serena makkelijk naar tweede ronde US Open
Lees ook:Zusjes Williams in kwartfinales; Chinese wipt Wozniacki uit toernooi
Lees ook:Bertens en Haase vandaag in actie op Wimbledon
Lees ook:Wimbledon 2012 voorbeschouwing: dames

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>