Nadal maakt status waar, Del Potro faalt

Federer2Juan Martin del Potro heeft zich aangesloten bij een bonte stoet toptennis(st)ers die de afgelopen weken vroeg in een toernooi sneuvelden. De Argentijn ging in de eerste partij sinds de gewonnen finale van de US Open onderuit in Tokio. In de Japanse stad moest Del Potro, als eerste geplaatst, zijn meerdere erkennen in Edouard Roger-Vasselin uit Frankrijk. De onbekende Fransman versloeg de nummer 5 van de wereld met 4-6 en 4-6.

Andy Roddick overkwam hetzelfde, maar dan in Peking. De Pool Lukasz Kubot wees de Amerikaan met 2-6 en 4-6 terug. In Peking maakte Rafaël Nadal zijn favorietenrol wel waar. De Spanjaard had veel te stellen met Marcos Baghdatis. De kleurrijke Cyprioot boog pas na drie sets: 4-6, 6-3 en 6-4.

Lees ook:Tennistoppers overleven derde ronde Australian Open
Lees ook:Federer versus Hewitt in vierde ronde Melbourne
Lees ook:Djokovic en Davydenko in kwartfinales Melbourne
Lees ook:Nadal en Murray eenvoudig verder; Del Potro overleeft tweede ronde
Lees ook:Juan Martin Del Potro en Rafaël Nadal klimmen op wereldranglijst

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nadal maakt status waar, Del Potro faalt

  1. André

    Enig idee wat Thiemo de Bakker deze week doet? In zijn Twitter had hij het over spelen in Mons, op de website van de challenger staat hij ook bij de spelers vermeld, maar weer niet in het speelschema. Is hij bij de kwalificaties uitgeschakeld of misschien geblesseerd? Vind het wel weer tijd worden om hem te zien winnen!

    Andere vraag: weet je wanneer de “entries” voor de Australian Open worden bepaald? De eerste 104 op de ATP-lijst spelen dan automatisch mee, toch?

      /   Reply  / 
  2. Edward Doelman Auteur

    Beste André,

    Goede vragen. Sowieso is het de laatste weken echt rustig wat betreft de Nederlanders. Maar dat gaat gelukkig snel veranderen. Michaëlla Krajicek is binnen afzienbare tijd (voor zover ik weet) hersteld van haar polsblessure en Arantxa Rus gaat komende maand challengers spelen in Frankrijk.

    Daarnaast zijn er natuurlijk de mannen. Thiemo de Bakker en Raemon Sluiter doen volgende week mee aan een challenger in Denemarken. Beiden zitten in het hoofdtoernooi. De Bakker zou eerst deze week al in Mons spelen, maar heeft hier uiteindelijk toch voor afgezegd. Hij was vorige week ziek en kon daarom niet trainen. Met het oog op de volgende toernooien en zijn fysieke gesteldheid heeft hij zich toen afgemeld.

    Over de entries voor de Australian Open kan ik je niet 100 procent zekerheid geven, maar ik dacht dat de entry-list zes weken voor aanvang wordt vastgesteld. De eerste 104 tennissers worden inderdaad rechtstreeks toegelaten. De Bakker staat nu 116e op de wereldranglijst en heeft goede vooruitzichten. Dit kalenderjaar heeft hij nog maar zes ranglijstpunten te verdedigen. Als hij de winnende draad dus weer weet op te pakken, is het goed denkbaar dat Thiemo aan het eind van dit jaar in de top-100 staat. Laten we het hopen!

      /   Reply  / 
  3. André

    Hoi Edward, dankjewel voor je uitgebreide antwoord. Volgende week maandag zit ik op het puntje van mijn stoel! Goed trouwens dat Raemon zonder kwalificaties te spelen aan een challenger mag meedoen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>