Andy Murray verkozen tot Britse Sporter van het Jaar

Met een gigantische meerderheid van de stemmen is Andy Murray verkozen tot ‘BBC Sports Personality of the Year 2013′. De Schot vergaarde bijna 56% van de stemmen, daarmee liet hij andere sporthelden als Mo Farah (regerend olympisch & wereldkampioen 5 en 10 km) en Chris Froome (Tour de France winnaar) ver achter zich. Verrassende nummer 2 was rugbyer Leigh Halfpenny.

 

 

De verkiezing van Murray is geen grote verrassing, aangezien hij eerder dit jaar veel roem, aandacht en lof verdiende door als eerste Brit in 77 jaar, sinds Fred Perry het in 1936 deed, Wimbledon te winnen. Toch is het verschil waarmee hij is verkozen ten opzichte van zijn medegenomineerden opmerkelijk: van het totaal van 717,454 stemmen, verdeeld over TIEN genomineerden, gingen er maar liefst 401,470 naar Murray. Runner-up Leigh Halfpenny ontving “slechts” 65,913 stemmen.

Andy Murray is de vierde persoon uit de tennissport die de prijs in ontvangst mag nemen. Ann Jones (1969), Virginia Wade (1977) en Greg Rusedski (1997) gingen hem voor.

Murray kreeg de prijs uit handen van Martina Navratilova, die ter plaatse was in Miami. De huidige nummer 4 van de wereld is daar volop in training voor het nieuwe seizoen en kon niet bij de ceremonie aanwezig zijn.

Lees ook:‘Federer veruit favoriet voor mannenfinale Wimbledon’
Lees ook:Nadal en Murray eenvoudig verder; Del Potro overleeft tweede ronde
Lees ook:‘Rafaël Nadal is grootste favoriet op Australian Open’
Lees ook:Poll: Wie wint de Australian Open?
Lees ook:Kroaat Cilic kegelt Andy Murray uit de US Open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>