Arantxa Rus zit in een dipje

De laatste weken wil het met Nederlands beste tennisster Arantxa Rus maar niet vlotten. Ze ging drie toernooien achter elkaar direct in de eerste ronde onderuit en werd deze week ook al snel uitgeschakeld. De tennisster uit Monster deed mee aan het ITF-toernooi in Westende (25.000 dollar aan prijzengeld), een relatief klein toernooi voor iemand die op de rand van de top-100 staat. Rus klopte in de eerste ronde een Portugese wildcardspeelster, maar ging in de tweede ronde wel weer onderuit. Ze moest met 6-4 en 6-3 haar meerdere erkennen in de Francaise qualifier Estelle Guisard. Zij staat nog niet eens in de top-300 van de wereld.

Duidelijk is dat het nog niet loopt voor Arantxa Rus. Mogelijk gaat het beter lopen op hardcourt. In België speelde ze de afgelopen weken alleen op gravel, de meest favoriete ondergrond van Nederlands beste tennisster. Rus maakt vanuit Europa de oversteek naar de VS en doet mee aan het challengertoernooi van The Bronx. Dit is een groot toernooi waar liefst 100.000 dollar aan prijzengeld wordt verdeeld. Voor Rus geldt het toernooi als voorbereiding op de US Open die op 31 augustus beginnen.

Lees ook:Arantxa Rus naar tweede ronde van prestigieuze challenger
Lees ook:Arantxa Rus vliegt er in de tweede ronde uit
Lees ook:Misa Krajicek niet in kwalificaties Poitiers
Lees ook:Arantxa Rus en Misa Krajicek winnen terrein op wereldranglijst
Lees ook:Arantxa Rus uitgeschakeld op Sicilië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>