Pete Sampras in actie bij afscheidstoernee Marat Safin

Pete Sampras speelt aan het einde van deze maand in Los Angeles een demonstratiepartij tegen Marat Safin (foto), de onberekenbare Rus die aan het einde van dit jaar stopt met tennis. De wedstrijd moet een herhaling worden van de finale van de US Open in 2000. Destijds wist Safin de Amerikaan Sampras met 6-4, 6-3 en 6-3 op de pijnbank te leggen. De uitkomst van de finale was verrassend. Sampras, destijds al vier keer winnaar op de US Open, was de absolute favoriet. In totaal troffen de twee kemhanen elkaar 7 keer op de tennisbaan. De stand tussen beiden is 4-3 voor Safin. Ondanks dat de Rus nog in training is en Sampras niet, meldt Tennisweek.com dat de Amerikaan helemaal niet van plan is om zichzelf in LA belachelijk te maken. 

De Amerikaan, 38 jaar inmiddels, bereidt zich goed voor op het treffen dat op 27 juli gepland staat. ,,Maar Safin zal ook niet willen verliezen van iemand die dichtbij de 40 jaar zit”, aldus Sampras. De temperamentvolle Rus die in zijn carriére geweldige toernooien afwisselde met diepe dalen, heeft 2 grandslams op zijn palmares staan. Naast de US Open van 2000 won hij de Australian Open in 2005. De demonstratiepartij wordt op de openingsavond van het ATP-toernooi in LA op 27 juli gespeeld.

Lees ook:Marat Safin stuit in afscheidstournee op Rafaël Nadal
Lees ook:Marat Safin vertrekt niet met stille trom
Lees ook:Marat Safin eervol uitgezwaaid door Juan Martin del Potro
Lees ook:‘Federer veruit favoriet voor mannenfinale Wimbledon’
Lees ook:Marat Safin kan geen vuist maken tegen Rafaël Nadal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>