Roddick kilo’s lichter dankzij coach Stefanki

Het geheim van Andy Roddick, die Roger Federer zondag bijna versloeg in de Wimbledonfinale, is coach Larry Stefanki. De Amerikaanse trainer heeft naar mijn mening duidelijk een aandeel in de progressie die Roddick de afgelopen tijd heeft geboekt. Zo is de backhand van Roddick flink verbeterd. Ook wordt in alle media gemeld dat Roddick onder druk van Stefanki flink is afgevallen. Hoeveel precies is niet duidelijk, maar de schattingen lopen uiteen van 6 tot 9 kilo. Laten we het dus maar op 7,5 kilo houden. Deze inspanningen lijken zeker zijn vruchten af te werpen. Roddick (op de foto nog met kilo’s) stond zondag voor het eerst sinds 2006 weer in een grandslamfinale. Op de Australian Open bereikte hij ook al de halve finale.

Stefanki werd in het najaar van 2008 aangesteld als coach. In het verleden had de Amerikaan ook Tim Henman, Marcelo Rios en Jevgeni Kafelnikov onder zijn hoede. Kafelnikov en Rios bereikten uiteindelijk de nummer 1 positie op de wereldranglijst.

Lees ook:‘Federer veruit favoriet voor mannenfinale Wimbledon’
Lees ook:Ook dat is Wimbledon: 28.000 kilo aardbeien!
Lees ook:Murray ten koste van Cilic finalist op Australian Open
Lees ook:Andy Roddick klopt Thiemo de Bakker in straight sets
Lees ook:Toptennisssers maken kort na elkaar hun rentree

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>