Servicekanon kan Federer niet vloeren

Servicekanon Ivo Karlovic is er niet in geslaagd om in de kwartfinale van Wimbledon favoriet Roger Federer (foto) te laten wankelen. Hoewel de Kroaat 23 aces langs de Zwitser hamerde, werd de wedstrijd in drie sets beslist. Het werd 6-3, 7-5 en 7-6. Daarmee kreeg Richard Krajicek ongelijk. De oud-winnaar (1996) had op de officiële website van Wimbledon een verrassing niet uitgesloten. Krajicek voorspelde een wedstrijd waarin Karlovic slechts 1 of 2 keer hoefde te breken.

Karlovic kon namelijk op zijn eigen opslag terugvallen. Tot aan het bereiken van de kwartfinale had Karlovic alle 79 servicebeurten behouden. Federer doorbrak die reeks echter al vlot, want in de vierde game werd de Kroaat al gebroken. Federer kwam zelf niet in de problemen in zijn servicebeurten. Ook werd duidelijk dat Karlovic in de return nog wat tekortkomt. Hij leunt blijkbaar te nadrukkelijk op zijn service. In de tweede set plaatste Federer ook een break, in de derde set won de Zwitser de tiebreak met liefst 7-3.

In de halve finale treft Federer grasspecialist Tommy Haas. De als 24e geplaatste Duitser had vier sets nodig om Novak Djokovic vakkundig naar huis te sturen. Het werd 7-5, 7-6, 4-6 en 6-3. Een leuke halve finale staat dus op het programma, waarbij twee echte grasspelers elkaar treffen.

Lees ook:Wimbledon 2012 finale voor Federer, Djokovic stelt teleur
Lees ook:Federer en Djokovic in vier sets naar halve finale US Open
Lees ook:Nadal in vierde ronde Australian Open tegen servicekanon Karlovic
Lees ook:Karlovic slaat wereldrecord aan aces, maar verliest wel
Lees ook:TennisTweet van de week. Ivo Karlovic: “Cmon, I never do foot faults”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>