Dubbelspecialist houdt Nederlandse eer op Wimbledon hoog

Gelukkig hebben we Rogier Wassen nog. De dubbelspecialist is de enige Nederlander die dit jaar op het heilige gras van Wimbledon in actie komt en hij doet het goed. In het mannendubbel haalde hij met Igor Zelenay de derde ronde, terwijl hij in de mix met de Thaise Tamarine Tanasugarn de tweede ronde op ‘s werelds meest prestigieuze toernooi haalde. Wassen heeft nu nog geen vaste dubbelpartner, maar wellicht kan hij nog betere resultaten halen als hij dat wel doet. Bijvoorbeeld met Igor Zelenay.

Het koppel Wassen/Zelenay speelt sinds het grasseizoen met elkaar samen. OP Roland Garros speelde Wassen nog met Christopher Kas uti Duitsland. In Halle en Rosmalen werd het duo Wassen/Zelenay twee keer in de eerste ronde uitgeschakeld, maar op Wimbledon gaat het een stuk beter. Donderdag wonnen de twee in de vijde set met 9-7 van het duo Coetzee-Kerr. Met Coetzee heeft Wassen ook een tijdje gedubbeld.

Al die verschillende partners zijn denk ik niet ideaal. Ik durf te zeggen dat een duo lang bij elkaar moet blijven om op termijn goede resultaten te kunnen boeken en echt mee te kunnen doen om de toernooizeges. Misschien wel met Zelenay, maar misschien ook wel met iemand anders. Dat kan ik niet goed beoordelen.

Aan de andere kant: Rogier Wassen is wél de enigste Nederlander op Wimbledon, staat in de top-50 van de wereld, heeft een belegde boterham en kan zelf bepalen wat hij doet.  Dus waar doen we moeilijk over?

Lees ook:Rogier Wassen in dubbel naar tweede ronde Wimbledon
Lees ook:Exit voor dubbelspecialist Rogier Wassen
Lees ook:Kwartje in dubbelfinale valt voor Wassen de verkeerde kant op
Lees ook:Dubbelaar Rogier Wassen op gras naar halve finales
Lees ook:Sluiter maakt rentree in Davis Cup, Wassen niet in selectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>