Historisch verlies: nummer 100 Lukas Rosol overklast Nadal!

23.01 uur Nederlandse tijd en Lukas Rosol in plaats van Rafael Nadal stapt na vijf sets als winnaar van het centre court: 6-7 6-4 6-4 2-6 6-4. De nummer 100 van de wereld stuurt de nummer 2 al in de tweede ronde van Wimbledon naar huis. Verbazingwekkend hoe de onbekende Tsjech Rafael Nadal met zijn mokerslagen overklaste. Het is zeven jaar geleden dat Nadal de derde ronde niet haalde op een Grand Slam.

Mokerslagen
Rosol speelde een alles of niets spelletje dat duidelijk vandaag heel goed uitpakte. De nummer 100 sloeg snoeiharde services en deelde vanaf de baseline enorme mokerslagen uit. Dit zorgde ervoor dat hij afgezien van de vierde set nooit op eigen service in gevaar kwam. Het uitdelen van de harde klappen deed hij zeker ook op de service van Nadal. Hierdoor waren er veel fouten, maar wist hij wel enkele beslissende breaks te maken. Zo stond het na drie sets 2-1 voor Rosol. Nadal kreeg daarna meer grip op de service van Rosol en wist eindelijk eens wat rally’s te forceren. Hij brak de Tsjech tweemaal en leek bij het winnen van de vierde set er weer in te geloven.

Gesloten dak
Terwijl het momentum bij Nadal lag, werd de beslissing genomen het dak te sluiten. De vijfde set zou vanwege invallende duisternis niet geheel uitgespeeld kunnen worden en met het dak dicht wel. Dit nam een half uur in beslag (mede door het op temperatuur brengen van de ruimte). Rosol kwam echter beter uit de kleedkamer. Hij nam de touwtjes in handen, brak meteen de openingsservice van Nadal en serveerde zichzelf eenvoudig naar de winst: in stijl met een ace.

Nadal verliet met gebogen hoofd de baan, maar niet voordat hij toch nog wat handtekeningen uitdeelde. Petje af! Naast historische overwinningen kent hij nu ook een historische verliespartij.  Rosol verscheen voor de camera waarbij hij herhaaldelijk zei dat hij niet wist wat hij moest zeggen. Hierbij is de wedstrijd goed samengevat: iedereen sprakeloos.

Lees ook:De power van Nadal-killer Rosol in beeld
Lees ook:Robin Haase speelt tegen Nadal-killer Rosol
Lees ook:Slecht nieuws: tennisjaar lijkt voorbij voor Nadal
Lees ook:Nadal in vierde ronde Australian Open tegen servicekanon Karlovic
Lees ook:Robin Haase verliest van Nadal-killer Rosol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>