Australian Open: de loting!

Vandaag is de officiële loting dan eindelijk bekend gemaakt voor de Australian Open. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen geeft dit bijzondere wedstrijden om naar uit te kijken. Zo zien we bijvoorbeeld Rafael Nadal al in de eerste ronde gekoppeld worden aan Bernard Tomic, een man die altijd goed presteert in Australië en ook deze week tot de finale is gekomen van het toernooi in Sydney. Als Nadal dit overleeft en nog een ronde verder komt zou hij het in de derde ronde al kunnen moeten opnemen tegen de Fransman Gaël Monfils, tegen wie hij vorige week nog een spannende finale in Doha speelde. Daar zien we dus al bij de eerste 8 namen (op de lijst van 128) 3 finalisten van ATP-toernooien in 2014…

 

 

In dezelfde kwart van het schema zien we nog meer grote namen: Milos Raonic en Grigor Dimitrov staan ingepland voor een ontmoeting in de derde ronde. De winnaar van deze partij mag het vervolgens opnemen tegen Juan-Martin Del Potro. Wie hiervan de sterkste blijkt mag vervolgens de kwartfinale spelen tegen Rafael Nadal… In het tweede kwart staat een leuke verrassing voor Judy Murray: Andy Murray zal het naar alle waarschijnlijkheid in de derde ronde op mogen nemen tegen Deli.. eh… Feliciano Lopez. Mocht Murray de kwartfinale bereiken, neemt hij het op tegen de winnaar van de vierde ronde partij tussen Jo-Wilfried Tsonga en Roger Federer. In de bovenste helft van het schema ligt duidelijk het zwaartepunt aan grote namen, met Nadal, Monfils, Raonic, Del Potro, Murray, Tsonga én Federer.

Wat dit betekent voor de rest van de grote namen is een gunstige loting in de onderste helft van het schema. De wat mij betreft grootste outsider Tomas Berdych bijvoorbeeld, heeft een vrij gemakkelijk pad naar de kwartfinale. Ook in die kwartfinale staat hij niet kansloos tegenover de Spanjaard David Ferrer. Wawrinka en Djokovic lijken voorbestemd om elkaar weer in de kwartfinale te ontmoeten, mits de Zwitser Richard Gasquet kan bedwingen in de vierde ronde.

In het damestoernooi, helaas zonder Arantxa Rus die zich niet door de kwalificaties heen wist te worstelen, zien we een wat meer evenwichtige verdeling van de grote namen over het schema. Ana Ivanovic, die haar vorm in het voorseizoen al heeft geëtaleerd, zal na een eerste ronde partij tegen de Nederlandse Kiki Bertens in de vierde ronde tegenover Serena Williams komen te staan. Serena staat op basis van plaatsing tegenover Sara Errani in de kwartfinale, de Italiaanse zal hoogstwaarschijnlijk geen moment de illusie hebben dat er een halve finale in zit dit jaar. Wie die halve finale waarschijnlijk wel gaat spelen, tegen Serena, is Na Li: mits zij in de derde ronde Lucie Safarova van zich af kan houden en in de kwartfinale Angelique Kerber of Petra Kvitova verslaat.

In de onderste helft verwachten we een kwartfinale tussen Jelena Jankovic en Maria Sharapova, al is dit een gevaarlijk deel van het schema met al in de eerste ronde een test voor Sharapova in de vorm van Bethanie Mattek-Sands. Nog iets verder naar onder op de lijst zien we een potentiële vierde ronde tussen Agnieszka Radwanska en Caroline Wozniacki. De winnares van deze partij zal mogen aantreden tegen Victoria Azarenka, er van uitgaande dat zij de wedstrijden wint in haar kwart van het schema, waar we toch ook bijvoorbeeld Sloane Stephens en Svetlana Kuznetsova terugvinden.

 

Al met al belooft het veel spanning en sensatie voor de komende twee weken, met vanaf de eerste rondes al grote namen die het tegen elkaar op zullen nemen. Kijk hier voor de volledige lijsten:

Heren
Dames

Lees ook:Federer opent tegen Rus Andrejev; Nadal loot thuisspeler Luczak
Lees ook:Titelfavorieten Federer en Williams zonder vertraging verder
Lees ook:Wimbledon 2012 voorbeschouwing: heren
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 1: titelkandidaten eenvoudig door
Lees ook:Programma Dag 6 Australian Open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>