Wimbledon 2012 voorbeschouwing: heren

Bij de mannen ben ik geneigd om het gilde van vier: Djokovic, Nadal, Federer en Murray meteen de halve finales toe te bedelen. Op Roland Garros wist David Ferrer zich er tussen te vechten ten koste van Murray. Door zijn goede grastennis in Rosmalen is Ferrer wellicht weer in staat om dit te doen.

Vergeet daarnaast ook niet typische grasspelers als Del Potro, Roddick (won Eastbourne) en Tsonga die vorig jaar verrassend in de kwartfinales Federer versloeg. Maar hoe staat het met de  handblessure van de Fransman? En kan John Isner eens verder komen dan de tweede ronde? Laten we vooropstellen dat op papier de vijfde Grand Slam finale tussen Djokovic en Nadal (2-2) mogelijk is. Wie kan deze rivalen de weg versperren?

Speelschema: flinke kluif voor Murray

Djokovic moet in de eerste rondes weinig problemen kennen. Mooi om in het toernooi te groeien, want in de kwartfinales wacht hem Tomas Berdych. Berdych heeft eenmaal van Djokovic gewonnen en dat was in de halve finales van Wimbledon 2010. Ik verwacht niet dat hij weer tegen Djokovic kan stunten. De Serviër treft in de halve finales op papier Roger Federer.

De Zwitser is dé Wimbledon-man en kan met een zevende titel het record van Pete Sampras evenaren. Ik verwacht weinig problemen op weg naar de halve finales. Op papier kan hij in de kwartfinales John Isner tegenkomen. Ik zeg ‘kan’, want Isner is tegen die tijd wellicht al helemaal uitgeput. Het ziet er naar uit dat de Amerikaan in de tweede ronde Nicolas Mahut tegenkomt. Dit zijn de marathonmannen van 2010. Wie weet het niet: de beslissing viel na 11 uur, 70-68 in de vijfde set voor Isner. Federer dus in de halve tegen Djokovic. Ik zeg: Federer.

In de andere helft van het schema moet Murray zich door het lastigste gedeelte vechten. Hij kan Rosmalen-kampioen Ferrer tegenkomen, maar ook Juan Martin del Potro en Andy Roddick zitten in zijn kwart. Als er een verrassing komt, dan vermoedelijk hier. Ik ben benieuwd of Murray zijn favorietenrol bij de Britten kan waarmaken. Del Petro gaat hem de weg versperren. Halve finale dus voor de Argentijn.

In die halve finales staat hoogstwaarschijnlijk Nadal op hem te wachten. De Spanjaard moet zich echter over twee obstakels heen tennissen. In derde ronde treft hij Philip Kohlschreiber, waarvan hij onlangs op het gras van Halle verloor. Na deze horde wacht in de kwartfinale Jo-Wilfried Tsonga, de halve finalist van vorige jaar. Met de vleugeltjes na de winst in Parijs redt Nadal het wel. Hij is weer super gedreven en met goede returns verslaat hij de servicekanonnen. Halve finale voor Nadal.

En de finale. Als we daar een voorspelling voor mogen doen. Nadal verslaat Federer. Natuurlijk wel na een spannende vijfsetter.

Nederland: Robin Haase
De enige Nederlander in het heren enkelspel heeft het niet getroffen. Haase speelt de eerste ronde tegen de nummer 9 Juan Martin Del Potro. Haase verloor in Rosmalen de eerste ronde van Mate Pavic (nr. 640). Er lijkt een wonder te moeten gebeuren wil hij naar de volgende ronde gaan. Mocht hij daartoe in staat zijn dan zijn er twee rustigere rondes daarna en vervolgens kan hij zijn mouwen opstropen voor Roddick of Ferrer.

Lees ook:Olympische Spelen: Federer, Djokovic en Murray in straight sets naar de halve finales
Lees ook:Herhaling gevecht om bronzen medaille: Djokovic-Del Potro
Lees ook:Ook Andy Roddick slachtoffer van dadendrang Marin Cilic
Lees ook:Nadal verliest tweede plaats op ranking aan Andy Murray
Lees ook:US Open dag 10 mannen: Berdych stunt, verslaat Federer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>