Rubriek: ATP Tour

Afschaffen van de netservice in tennis…wel/niet?

De ATP maakte deze week bekend dat ze tijdens de challenger-toernooien gaan testen wat het afschaffen van de netservice met het tennisspel doet. Tennissers kennen de netservice als een ‘let’-bal. Deze service is wel in het juiste servicevak, maar moet overgespeeld worden omdat de netband is geraakt. Tijdens de test keuren ze de netservice goed

Lees verder...

Federer twee maten te groot voor Djokovic in Cincinnati

Roger Federer heeft de finale van het toernooi in Cincinnati redelijk eenvoudig gewonnen van Novak Djokovic: 6-0 7-6. Het was de vijfde keer dat de Zwitser dit toernooi op zijn naam schreef. Bizar: Federer werd het gehele toernooi in 47 servicegames geen enkele keer gebroken! Federer is meteen favoriet voor de US Open, die volgende

Ballenkinderen gezocht voor ABN AMRO World Tennis Tournament

De beste plek om de  tennistoppers in Rotterdam in actie te zien is vanaf de baan zelf! Als volwassene zou ik het stiekem ook nog wel willen, maar de rol van ballenjongen of –meisje is alleen weggelegd voor 12 t/m 14 jarigen. Aanmelden kan via de site van het toernooi. Leuk detail: ook toernooidirecteur Richard

Novak Djokovic is eindelijk weer eens de sterkste

Novak Djokovic heeft evenals vorig jaar het toernooi in Toronto gewonnen. De hoogste geplaatste Serviër was in de Canadese stad duidelijk te sterk voor de Fransman Richard Gasquet: 6-3 6-2.  Djokovic was blij met deze overwinning na een haperende paar maanden.

Isner en Mahut kunnen het ook in 1 uur en 18 minuten

Het is en blijft elke keer weer spannend als John Isner en Nicolas Mahut elkaar ontmoeten. Weet je nog, twee jaar geleden? De mannen vochten een heroïsch gevecht uit op Wimbledon. Na 11 uur en 5 minuten was er pas een winnaar. John Isner was de gelukkige man, die deze langste wedstrijd ooit won, het werd

Tennissende rastaman Dustin Brown publiekslieveling in Stuttgart

Zijn bijnaam is ‘Dreddy’, logisch want Dustin Brown heeft een aardige bos met dreadlocks. Eerder kwam hij uit voor Jamaica (nationaliteit van zijn vader), maar sinds eind 2010 heeft hij een Duits paspoort. Zijn moeder is een Duitse. Brown is een welkome kleurrijke jongen in de tenniswereld. Niet alleen vanwege zijn verschijning, maar ook vanwege

Robin Haase verliest van Nadal-killer Rosol

Robin Haase heeft vandaag in Stuttgart niet kunnen winnen van Lukas Rosol, de man die op Wimbledon Rafael Nadal versloeg. De als vijfde geplaatste Haase verloor nipt van de nummer 103  in twee sets met 6-4 7-5. De komende twee weken speelt Haase nog toernooien in Duitsland en daarna mag hij aantreden op de Olympische

Robin Haase speelt tegen Nadal-killer Rosol

Robin Haase speelt in de eerste ronde van het toernooi in Stuttgart tegen Lukas Rosol. De Tsjech met de kanonskogels won op Wimbledon verrassend in de tweede ronde van Rafael Nadal. Dat was op gras en een eenmalige opleving van de Tsjech. Haase gaat het duel op gravel winnen!

Paszek wint thrillerfinale van Kerber

De Oostenrijkse Tamira Paszek heeft in Eastbourne een uitermate spannende finale gewonnen van Angelique Kerber. De ongeplaatste Oostenrijkse kreeg vijf matchpoints tegen, maar wist na 2 uur en 45 minuten toch te winnen van Angelique Kerber: 5-7 6-3 7-5. Andy Roddick hoefde in zijn finale niet tot het uiterste te gaan. Hij won gemakkelijk van

Ferrer stoomt af op eindzege Unicef Open

Niets of niemand lijkt David Ferrer nog van de Unicef Open overwinning af te kunnen houden. De Spanjaard tikte gisteren Sijsling van de baan en vandaag won hij, zij het in 3 sets, van de Fransman Paire. In de finale wacht de qualifier Philipp Petzschner.

Ferrer mept Sijsling van het gras

De laatste Nederlander ligt eruit in Rosmalen. De Spanjaard David Ferrer was veel te sterk voor Igor Sijsling. De eer werd aan het eind van de tweede set nog gered door 1 game te pakken. Op het gras werd het 6-0, 6-1.