Tennissende rastaman Dustin Brown publiekslieveling in Stuttgart

Zijn bijnaam is ‘Dreddy’, logisch want Dustin Brown heeft een aardige bos met dreadlocks. Eerder kwam hij uit voor Jamaica (nationaliteit van zijn vader), maar sinds eind 2010 heeft hij een Duits paspoort. Zijn moeder is een Duitse. Brown is een welkome kleurrijke jongen in de tenniswereld. Niet alleen vanwege zijn verschijning, maar ook vanwege zijn ‘alles of niets’-spelletje. Als hij er meer ‘alles’ van gaat maken, dan zien we deze jongen nog vaker. Momenteel speelt Brown in het Duitse Stuttgart en heeft inmiddels de kwartfinales gehaald.

De Duitser staat momenteel 150e op de wereldranglijst en kreeg een wildcard voor het toernooi. Hij wist meteen te verrassen door de Rus Nikolai Davidenko (nummer 44) te verslaan. Daarna was de Fransman Benoit Pair niet sterk genoeg voor Brown. Nu wacht Brown de nummer 87 van de wereld Guillermo Garcia-Lopez. De Duitse fans zijn inmiddels verknocht aan de opvallende Brown. Hij is ook nog eens 1.96 lang.

Zijn levensverhaal wekt ook veel sympathie op. Zoals gezegd heeft Brown een Duitse moeder en een Jamaicaanse vader. In 1984 werd hij in Duitsland geboren en verhuisde in 1996 naar Jamaica om zijn tenniscarrière te beginnen. Hij kwam daar uit voor de Davis Cup, maar erg gesteund door de Jamaicaanse tennisbond voelt hij zich niet. Brown komt terug naar Europa en neemt in 2010 de Duitse nationaliteit aan. De jaren ervoor speelt hij veel Challenger-toernooien door heel Europa. Hij maakt niet zoals de rest gebruik van (dure) hotels, maar trekt zelf met de camper van toernooi naar toernooi. Uiteindelijk weet hij in januari 2011 zijn hoogste ranking in het enkelspel te bereiken: nr 87.

De camper staat inmiddels bij zijn moeder in de garage gestald. Brown heeft twee toernooizeges op zijn naam staan, plus één in de dubbel. Inmiddels is hij gezakt naar plaats 150, maar door zijn zeges deze week stijgt hij weer. Dit is typerend voor het spel van de Duitser: alles of niets. Het ene moment gaat het goed en het andere moment is het een foutenfestijn.

Het zijn jongens als Brown die op een goede dag van de toppers kunnen winnen. Zie bijvoorbeeld de winst van Rosol op Nadal op Wimbledon. Maar weet Brown met zijn harde service en gewaagde spel de balans meer naar de winst-zijde te krijgen, dan hebben we er mooie speler in de tennistop bij.  Eerst even wachten hoe het in Stuttgart verder gaat…

Lees ook:Pijnlijke laatste Wimbledon-match voor Clijsters 1-6 1-6
Lees ook:Dubbelaar Rogier Wassen op gras naar halve finales
Lees ook:Een Duitse nieuwjaarsdag in Doha
Lees ook:Söderling houdt zicht op Londen; Djokovic wint eenvoudig
Lees ook:Petra Kvitova en Luksika Kumkhum: in één oogopslag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>