Afschaffen van de netservice in tennis…wel/niet?

De ATP maakte deze week bekend dat ze tijdens de challenger-toernooien gaan testen wat het afschaffen van de netservice met het tennisspel doet. Tennissers kennen de netservice als een ‘let’-bal. Deze service is wel in het juiste servicevak, maar moet overgespeeld worden omdat de netband is geraakt. Tijdens de test keuren ze de netservice goed en gaat het spel gewoon door.

De verwachting is dat de regel voor een vlotter spel zorgt. Onzin! Voor de hilariteit wel een aanrader! Mag van jou deze ‘let’ uit het spel verdwijnen?

 

Er mag meer gelachen worden
Het is natuurlijk onzin om te denken dat een wedstrijd veel vlotter verloopt als de netservice afgeschaft wordt. Je kan de keren dat je de netband raakt EN dat de bal in het juiste servicevak valt vaak op één hand tellen. Dus om die reden moet de regel er niet komen.

Voor het verrassingselement is de regel wel een aanrader. Ik wil alle onhandige abrupte bewegingen van de toptennissers wel zien. Beetje stunt- en vliegwerk houdt de lol er goed in. Op Wimbledon mag er sowieso wel meer gelachen worden, dus kom maar op. En op amateurniveau scheelt het weer in kleine discussies of de bal nu wel of niet de netband raakte.

Eens fatsoenlijk naar de wc
En om het spel vlotter te maken kun je beter andere regels aanpassen. Wat denk je van de vele pauzes. Als amateur kan het conditioneel soms echt nodig zijn om na elke twee games even te zitten, maar de toppers zijn fit genoeg. Natuurlijk gaan die ook kapot als ze al uren op de baan staan tijdens een zware vijfsetter, maar los van de Grand Slams met een ‘best of five’ voor de mannen, kunnen de pauzes bij maximaal drie sets wel minder.

Gewoon tijdens het wisselen van speelhelft al lopend een slokje water en door. En pas na een set even rustig zitten, eventueel een babbeltje met de coach en weer vol in de strijd. Deze pauze mag dan langer duren, zodat ook de tv-kijker thuis eens fatsoenlijk naar de wc kan en Eurosport een mooi reclameblok kan inbouwen en je niet steeds na twee games dezelfde reclames ziet die je na één dag US Open al blind kan nasynchroniseren.

 

Wat vind jij?
Wat vind jij van de testregel, die de eerste maanden van 2013 ingezet wordt? En ik ben ook benieuwd of er regels zijn die wat jou betreft doorgevoerd mogen worden!

Lees ook:DonderdagDefinitie #1 Let
Lees ook:Futuristisch racket met twee grips
Lees ook:Wimbledonkampioen Roger Federer twee keer in Nederland in actie
Lees ook:Fit blijven tijdens en na de feestdagen!
Lees ook:Tennisblogger gevonden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>