Wimbledon 2012 dag 1: titelkandidaten eenvoudig door

Op de eerste dag van Wimbledon 2012 hebben de toppers Djokovic, Federer, Sharapova en Radwanska zich niet in het zweet hoeven werken. Zij gaan zonder setverlies door naar de tweede ronde. Verrassende uitschakelingen bij de vrouwen: Venus Williams, Jankovic, Oudin en Pennetta. Bij de mannen vloog Berdych eruit in drie tie-breaks en John Isner in -uiteraard- vijf sets.

Djokovic en Federer
De nummer 1 bij de mannen, Djokovic, tikte eenvoudiger dan gedacht Ferrero van de baan: 6-3 6-3 6-1. De Serviër is ongetwijfeld blij met de uitschakeling van Berdych, die in zijn helft van het schema zit.  Djokovic verloor in een eerdere editie van Wimbledon van deze Tsjech.

De Zwitser Federer (nr. 3) gunde de Spanjaard Albert Ramos slechts 3 games: 6-1 6-1 6-1. De Zwitser zei dat hij blij is dat hij niet te veel energie hoefde te verspelen.

Morgen komen Nadal en Murray in actie. Mooi eerste ronde affiche: Tsonga-Hewitt.

Sharapova en Radwanska
Bij de vrouwen liet nummer 1, Maria Sharapova, met 6-2 6-3 zien dat zij Anastasia Rodionova de baas was. De Australische had op het Centre Court weinig in te brengen.

De als derde geplaatste Agnieszka Radwanska had net een game meer nodig om de tweede ronde te bereiken. Ook zij verspeelde weinig energie: 6-3 6-3 tegen Magdalena Rybarikova.

Morgen komen Kvitova en Azarenka in actie. En buiten de top vier: Serena Williams.

Lees ook:Olympische Spelen: Andy Murray wint, Radwanska verliest verrassend
Lees ook:Olympische Spelen: Sharapova laat zich niet weer verrassen door Lisicki
Lees ook:Wimbledon 2012: welke 8 vrouwen pakken vandaag de winst?
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 7: veel regen en afstraffingen voor Sharapova, Clijsters, Ivanovic en Troicki
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 5: gelukkig geen grote verrassingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>