Nadal pakt eerste ATP-titel van het jaar

Rafael Nadal is er vandaag in geslaagd om zijn critici de monden te snoeren door de Qatar ExxonMobil Open te winnen. De Spanjaard had een moeizame aanloop naar de finale, waardoor er twijfel was ontstaan over zijn vorm. In de eindstrijd tegen Gaël Monfils liet hij echter zien wat hij kan. Ondanks dat hij zijn training pas enkele weken geleden kon beginnen, was hij fit genoeg om de Fransman, die in de vorm van zijn leven was deze week, te verschalken. Het publiek werd drie sets lang getrakteerd op tennis van wereldklasse.

 

 

Nadal begon met een waanzinnig sterke eerste set, waarin Monfils er nauwelijks aan te pas kwam en maar 1 game wist te pakken. In de tweede set begon de Fransman echter de nummer 1 van de wereld pijn te doen met gigantisch goede services en harde forehands: hij kwam op een snelle 3-0 voorsprong. Toch werden de klappen van Monfils al snel ietwat geforceerd en Nadal kon profiteren. Hij brak terug en dwong een tiebreak af. In die tiebreak kon het beide kanten opgaan maar wist Monfils er met een paar mooie winners uiteindelijk een derde set van te maken. Meer dan dat liet Nadal niet toe: hij etaleerde wederom zijn klasse en won de derde set zonder al te veel moeite. Einduitslag: 6-1 6-7(5) 6-2.

Bij het toernooi in Brisbane liet Roger Federer een iets minder denderend optreden zien, maar won zijn halve finale wel van de Fransman Jeremy Chardy. De uitslag daar was 6-3 6-7(3) 6-3. Opvallend was dat de Zwitser maar liefst 20 aces sloeg in de wedstrijd. Dit belooft wat voor zijn volgende tegenstander Lleyton Hewitt, die deze week een heel goed toernooi speelt en in de halve finale van de als tweede geplaatste Kei Nishikori won. Ook daar was er sprake van een driesetter: de Australische thuisfavoriet won met 5-7 6-4 6-3. De ontmoeting is voor de echter tennisfans zeer interessant: zowel Federer als Hewitt zijn natuurlijk voormalig nummer 1 van de wereld en beide hebben Grand Slam titels op zak. De twee hebben elkaar 26 keer eerder ontmoet, 18 keer won Federer en 8 keer Hewitt.

Voor de Federer-fans, hier nog even de bal van de wedstrijd (waanzinnige controle over de bal na zo’n schijnbeweging):

Lees ook:Rafael Nadal – Stanislas Wawrinka: een vooruitblik
Lees ook:Winnende Nadal krijgt zoen van fan
Lees ook:Djokovic pakt voor derde jaar op rij titel in Abu Dhabi
Lees ook:De bal van de week! – Federer’s lucky smash
Lees ook:Lleyton Hewitt slaat zich eenvoudig langs bedwinger Del Potro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>