Ijzersterke Williams en Radwanska naar finale Wimbledon

Serena Williams en Agnieszka Radwanska strijden zaterdag om de felbegeerde Wimbledon-schaal. Radwanska won verrassend eenvoudig van de Duitse Kerber: 6-3 6-4. Williams serveerde ijzersterk en wist nipt in twee sets de deal te sluiten: 6-3 7-6.

“De beste twee weken van mijn carrière”
Angelique Kerber begon sterk met een 3-1 voorsprong, maar daarna kwam de Poolse Radwanska op dreef. Ze won 5 games op rij en daarmee de eerste set. De langste rally’s gingen naar de Poolse waardoor Kerber geforceerd de punten kort wilde houden. Dit zorgde wel voor enkele winners, maar uiteindelijk voor veel meer fouten. De Duitse zag het duidelijk zelf ook niet meer zitten en werd met haar eigen spel verslagen. Na een uur en tien minuten was het gedaan: 6-3 6-4. Een tegenvallende Kerber, een sterk spelende Radwanska. Voor het eerste in 75 jaar staat een Poolse speelster in de finale van Wimbledon. “Het is een droom die uitkomt. Het zijn de beste twee weken van mijn carrière”, aldus Radwanska, die vandaag 1 van haar beste vriendinnen verloeg. Alleen Williams kan haar ultieme droom verstoren.

Servicegeweld is ‘scary’
De 30-jarige Amerikaanse speelde vandaag haar beste wedstrijd van het toernooi. Ze forceerde een break op 4-3 in de eerste set en serveerde daarna solide de set uit. Begin tweede set werd er een break uitgewisseld en uiteindelijk moest de set in een tie-break beslist worden. Azarenka miste een setpoint en gaf een duur cadeautje weg waarna Williams in stijl met een ace de wedstrijd eindigde. De harde returns en geplaatste services van Williams waren in de wedstrijd doorslaggevend. Williams (met al vier Wimbledontitels op zak) sloeg maar liefst 24 aces tegenover 1 voor Azarenka. “Scary”, noemde John Mc Enroe het servicegeweld van Williams.

Zaterdag wordt de finale gespeeld. Als Williams zo speelt als vandaag, dan moet Radwanska wel van hele goede huize komen om alle ballen terug te brengen. Maar zoals Williams zegt: “she’s got every ball back”.

Morgen spelen de mannen om een plaats in de finale.
Droomduel: halve finale Djokovic – Federer
Tie-breaks leiden Murray en Tsonga naar de halve finale

Lees ook:Wordt het een Wimbledon-finale tussen Williams en Kerber?
Lees ook:Wimbledon 2012 titel voor powerlady Serena Williams
Lees ook:Twee Wimbledon-finales op één dag voor Serena Williams
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 8: thrillers op ladies day met winst voor Williams, Kerber, Azarenka en Radwanska
Lees ook:Na Li schakelt Venus Williams uit, Kerber wint van Kvitova

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>