Wimbledon 2012 dag 8: thrillers op ladies day met winst voor Williams, Kerber, Azarenka en Radwanska

We naderen het einde van Wimbledon. Vandaag gingen de acht beste dames de baan, waarvan we er vier donderdag terugzien in de halve finales. Serena Williams schakelde Kvitova uit, de winnares van vorig jaar. Het Duitse onderonsje tussen Kerber en Lisicki was een ware krimi met Kerber als winnares. Azarenka werd voor het eerst echt getest, en gaat door, zij het niet glansrijk. En Radwaska had twee banen en de hele dag nodig om Kirilenko opzij te zetten.

Williams ontmoet Azarenka
Serena Williams was de eerste dame die zich voor de halve finales plaatste. Dit ten koste van Petra Kvitova. Het werd beheerst 6-3 7-5. Pakt Williams haar vijfde titel in Londen? Ze moet eerst in de halve finales afrekenen met Azarenka. De nummer twee maakte een einde aan het succesvolle grasseizoen van Paszek. De Oostenrijkse bood aardig tegenstand, maar het verschil tussen de top en subtop was voldoende voor Azarenka, die niet overtuigend won: 6-3 7-6.

Duits onderonsje
Angelique Kerber en Sabine Lisicki troffen elkaar op een overdekt centrecourt. Het leek een makkie voor Kerber te worden met een vlugge 6-3 3-0 voorsprong. Lisicki, die de vorige ronde van Sharapova won, maakte vreselijk veel onnodige fouten. Bij 3-0 in de tweede set wist ze die ook af te wisselen met winners. Ze kwam terug, sloeg op 5-4 twee matchpoint weg, sleept er een tie-break uit, sloeg weer een matchpoint weg en pakte toen zelf de tweede set. De derde set verliep met break op break. Een gefrustreerde Kerber leek de wedstrijd uit handen te geven. Lisicki liep uit naar 5-3 en verloor toen ineens 5 games op rij. Bij het vijfde matchpoint was het eindelijk raak voor Kerber: 6-3 6-7 6-3. In de halve finales speelt ze tegen Radwanska.

De Poolse begon om 14.00 uur op baan 1 tegen Kirilenko. Ze gingen de baan op en af voor regenonderbrekingen. De wedstrijd ging al even wisselvallig. Radwanska pakte de eerste met 7-5, Kirilenko trok de stand gelijk door de tweede met 6-4 te pakken, daarna gingen ze een zware derde set tegemoet. Bij de laatste regenbreak op 4-4 in de derde set leek het gedaan voor vandaag. Het centre court was inmiddels vrij. De dames gingen daar verder. Het publiek kreeg er een mooi toetje voorgeschoteld met 7-5 in de derde set voor Radwanska; 7-5 4-6 7-5.

Mannen
Vandaag werden ook nog enkele mannen wedstrijden afgerond die gisteren vanwege de regen niet (uit)gespeeld konden worden. Murray, Tsjonga, Ferrer, Mayer en Kohlschreiber gaan door!

Lees ook:Wordt het een Wimbledon-finale tussen Williams en Kerber?
Lees ook:Olympische Spelen: Serena Williams declasseert Wozniacki
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 7: veel regen en afstraffingen voor Sharapova, Clijsters, Ivanovic en Troicki
Lees ook:Stunt: Kerber maakt einde aan zegereeks Serena Williams, Venus wel door
Lees ook:Wimbledon 2012: welke 8 vrouwen pakken vandaag de winst?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>