Wimbledon 2012 titel voor powerlady Serena Williams

Met krachtig tennis heeft Serena Williams haar vijfde Wimbledon-titel in de wacht gesleept. Dit is hetzelfde aantal als zus Venus. “Ik wilde altijd al alles hebben wat Venus heeft,” grapt Serena na afloop. De Amerikaanse versloeg in de finale de Poolse Agnieszka Radwanska: 6-1 5-7 6-2.

Snelle eerste set
Williams leek de finale in een recordtempo te winnen. Na 36 minuten was de eerste set met gemak gewonnen: 6-1. Williams serveerde sterk, sloeg winnende returns en liet de verkouden Radwanska niet in haar spel komen. De Poolse, die wellicht erg zenuwachtig was in haar eerste Grand Slam finale, maakte meer onnodige fouten dan gewoonlijk.

Regenpauze
Na de eerste set werd het spel korte tijd onderbroken vanwege de regen. Williams liet enkele wapens achter in de kleedkamer, waardoor het alsnog een echte finale werd. De eerste break in de tweede set was nog wel voor de Amerikaanse, maar Radwanska trok bij 4-3 de stand weer gelijk. Opvallend detail: het was het allereerste breakpunt voor Radwanska van de wedstrijd. Williams speelde minder aanvallend, sloeg minder winnende services en de Poolse kwam in de rally’s als sterkste uit de strijd. Een gespannen Williams moest op 6-5 voor de tie-break serveren. De fouten stapelde zich op en bij een stand van 15-40 pakte Radwanska het punt en de set: 7-5.  

Superieure Williams
Na deze onverwachte comeback van Radwanska leek Williams wakker geschud. Het superieure spel uit de eerste set kwam weer naar boven. Ze speelde scherper en ook de aces kwamen weer van het racket. Radwanska vocht vanaf het begin van de set voor servicebehoud, maar ging in haar derde servicegame toch door de knieën. Williams brak en het verzet was gebroken. Nog een break er bovenop en op 5-2 serveerde Williams sterk de wedstrijd uit: 6-2.

Radwanska was duidelijk teleurgesteld. “It was not my day,” zegt de Poolse, die eerdere deze week een vervelende verkoudheid opliep en niet helemaal fit de finale inging.

Een geëmotioneerde Williams bedankte haar aanhang. De Amerikaanse had niet durven dromen dat ze na twee jaar blessureleed met de Wimbledon-schaal in haar handen staat.

Serena en Venus WIlliams pakten later op de dag ook de damesdubbeltitel!

Azarenka nummer 1
Door het verlies van Radwanska wordt niet zij de nieuwe nummer 1 op de wereldranglijst, maar Victoria Azarenka. De Wit-Russische verloor op Wimbledon in de halve finales van Serena Williams en is haar vast dankbaar voor het winnen van de finale.

Lees ook:Twee Wimbledon-finales op één dag voor Serena Williams
Lees ook:Ijzersterke Williams en Radwanska naar finale Wimbledon
Lees ook:Stunt: Kerber maakt einde aan zegereeks Serena Williams, Venus wel door
Lees ook:Slaperige Serena Williams in Melbourne naar halve eindstrijd
Lees ook:Serena wint, Venus gaat ten onder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>