Sharapova eruit! Lisicki neemt wraak

Vorig jaar versloeg Maria Sharapova de Duitse verrassing Sabine Lisicki in de halve finales. Vandaag was het tijd voor wraak. En hoe! De 22-jarige Lisicki had weinig moeite met de titelkandidate uit Rusland: 6-4 6-3. Williams en Kvitova zijn met moeite door naar de kwartfinales.

De nummer vijftien van de plaatsingslijst wist het verschil te maken door goed te serveren en weinig fouten te maken. Bovendien wist de Duitse met harde slagen de lakens uit te delen. Sharapova, de winnares van Roland Garros, had er geen passend antwoord op en kan naar huis.

Williams en Kvitova met moeite door
We hadden het in de kwartfinales ook bijna zonder Serena Williams en Petra Kvitova moeten doen. Zij zijn met moeite door naar de kwartfinales in Londen. Beide vrouwen hadden drie sets nodig. De Amerikaanse won makkelijk de eerste set, maar kreeg daarna met een sterke Jaroslava Shvedova te maken. De bedwingster van Kiki Bertens ging uiteindelijk door de knieën: 6-1, 2-6, 7-5.

Petra Kvitova stond eveneens op het randje van uitschakeling, maar won uiteindelijk wel van de Italiaanse Schiavone: 4-6, 7-5, 6-1. De titelverdedigster liet in de eerste set tien breakpoints liggen en had het aan het einde van de tweede set erg benauwd. Ze vocht en haalde er een derde set uit. Het verzet van Schiavone was daarna gebroken.

Williams en Kvitova speelden vandaag niet hun beste tennis, hopelijk doen ze dat in de kwartfinale wel. De dames treffen dan elkaar.

Lees ook:Wimbledon 2012 dag 7: veel regen en afstraffingen voor Sharapova, Clijsters, Ivanovic en Troicki
Lees ook:Serena Williams serveert titelverdedigster Kvitova uit Wimbledon
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 8: thrillers op ladies day met winst voor Williams, Kerber, Azarenka en Radwanska
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 2: Nadal en Kvitova komen traag op gang
Lees ook:Wimbledon 2012: welke 8 vrouwen pakken vandaag de winst?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sharapova eruit! Lisicki neemt wraak

  1. Online marketing consultant

    Jammer! Ik had graag een kwartfinale tussen Sharapova en Clijsters gezien, maar nu ze er beiden uitliggen, wordt het een Duits onderonsje.

      /   Reply  / 
  2. Petra van den Broek - webteksten & online marketing Auteur

    Ik had zeker ook graag Clijsters gezien. Momenteel is de wedstrijd tussen Kerber en Lisicki bezig, ze gaan de derde set in, erg spannend! Leuke match!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>