US Open 2012 dag 7: Kvitova en Isner laten zich verrassen

Op dag 7 van de US Open nemen we afscheid van de toppers Petra Kvitova en John Isner. De als vijfde geplaatste Kvitova moest in een vreemde wedstrijd buigen voor Bartoli 1-6 6-2 6-0. Isner redde het niet in vijf sets tegen de Duiste vechtjas Kohlschreiber 6-4 3-6 4-6 6-3 6-4. Van de favorieten bleven Djokovic, Ferrer, Azarenka, Sharapova en Stosur wel overeind. Ook de afscheidnemende Roddick is nog niet klaar.

Bartoli vindt juiste strijdplan tegen Kvitova
Het zag er bij Kvitova (5)-Bartoli (11) naar uit dat het een herhaling werd van de wedstrijd in Montreal enkele weken terug. Kvitova won toen met 6-1 6-1. Bartoli liet dat niet nog eens gebeuren. Na wederom een 6-1 verlies van de eerste set werd de Française wakker en ging met een andere strijdplan de tweede set in. Waar Kvitova vanaf de start het spel dicteerde, was het nu de energieke Bartoli die de aanval koos. Ze nam het spel over en zorgde dat Kvitova de fouten maakte. Bartoli sloeg haar weg naar een 4-2 voorsprong in de tweede en gaf daarna geen game meer weg.

Marion Bartoli speelt in de kwartfinales tegen Maria Sharapova die drie sets nodig had om haar landgenote Nadia Petrova naar huis te sturen: 6-1 4-6 6-4.

De andere kwartfinale die bekend is, is die tussen titelverdedigster Sam Stosur en de nummer 1 van de plaatsingslijst Victoria Azarenka. Zij kenden geen problemen in de vierde ronde.

Kohlschreiber speelt slim spelletje
Effectief en slim. Dat vat het spel van de Duister Kohlschreiber (19) tegen de Amerikaan John Isner (9) samen. Isner was op voorhand favoriet en had deze rol zeker waar moeten maken, maar hij speelde erg wisselvallig en ging slecht met zijn kansen om. Kohlschreiber daarentegen pakte elke kans die hij kon pakken. Zeer opvallend daarin: Kohlschreiber kreeg slechts drie breakpunten en pakte ze alle drie. Isner pakte er slechts 2 van de 11. Met 143 om 141 gewonnen punten was het de Duitser die aan het langste eind trok en ook zijn vijfsetter-vechtlust waar maakte. In zijn carrière won hij 14 van de 19 vijfsetters, Isner 4 van de 13.

De Duister speelt in de vierde ronde tegen Tipsarevic. Ook door: Ferrer die Hewitt versloeg, Del Potro die te sterk was voor Mayer en Roddick die de vrolijke Italiaan Fognini in vier sets versloeg. Novak Djokovic had drie korte sets nodig tegen Julien Benneteau: 6-3 6-2 6-2.

Lees ook:US Open 2012 dag 9: Azarenka knokt zich langs titelverdedigster Stosur. En regen, regen..
Lees ook:Landgenoot stuurt Andy Roddick naar huis
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 4: bijkomen van verlies Nadal, verder geen grote verrassingen
Lees ook:US Open dag 10 vrouwen: Sharapova met moeite langs Bartoli, Azarenka is next!
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 2: Nadal en Kvitova komen traag op gang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>