Andy Roddick stopt na de US Open

Het besluit hing al een tijdje in de lucht, maar gister maakte Andy Roddick het op zijn verjaardag wereldkundig: de 30-jarige Amerikaan stopt met tennissen. Niemand is verrast, maar wel verbaasd dat de Amerikaan het aankondigde tijdens het toernooi waarna hij stopt. Vandaag tegen Bernard Tomic kan het zijn allerlaatste wedstrijd zijn.

Na 13 jaar proftennis is het mooi geweest vindt de nummer 22 van de wereld het. Roddick stopt omdat hij niet meer helemaal mee kan op het allerhoogste niveau. Hij geeft aan dat wellicht andere spelers langer doorgaan en afzakken in de ranking, maar de Amerikaan wil iets goed doen of niet. Een begrijpelijke beslissing van het servicekanon, die 32 toernooizeges op zijn naam heeft staat, waaronder de US Open in 2003. In dat jaar werd hij ook de aanvoerder van de wereldranglijst.

Elke wedstrijd op de US Open kan nu zijn laatste zijn. Eerder deze week namen we al afscheid van tennislegende Kim Clijsters.

Bekijk hieronder de (altijd grappige) Roddick, die zijn afscheid aankondigt.


 

Lees ook:Tennistoppers overleven derde ronde Australian Open
Lees ook:Fenomeen Federer vloert Roddick na fantastische thriller
Lees ook:Landgenoot stuurt Andy Roddick naar huis
Lees ook:Pete Sampras in actie bij afscheidstoernee Marat Safin
Lees ook:Andy Roddick klopt Thiemo de Bakker in straight sets

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>