Mooi roze op ladies day: what’s next?

Het is ladies day op Roland Garros en op baan 1 is dat duidelijk te zien. Het roze gravel knalt je tegemoet. Leuk op zo’n themadag en waarschijnlijk gewoon omdat het kan. Maar wordt anders gekleurd gravel een trend, verbonden aan commercie? Onlangs kreeg het gravel van het toernooi in Madrid de kleur blauw van de hoofdsponsor.

roland garrosVeel spelers waren er niet over te spreken. Veranderingen gaan altijd gepaard met geklaag en in dit geval had het ook meer met de kwaliteit van het gravel te maken dan met de kleur. En ik moet toegeven dat op de tv de tennisbal beter te volgen was vergeleken met het Europese oranje gravel.

Van andere baansoorten kennen we ook andere kleuren, maar Europees gravel was en is oranje. Ik ben benieuwd of daar verder van afgeweken gaat worden. Nu vraagt een sponsor in Madrid er om en ik schat zo in dat volgend gravelseizoen meer toernooi-eigenaren die vraag krijgen. Blinkend Rolex-goud in Monaco. Of nog spannender; een logo in het gravel. Ik zie in Stuttgart al een mooi Porsche-paard in het gravel geknutseld. Al is gras voor de motiefjes vermoedelijk geschikter, maar vast ook mooi te kleuren. Volgend jaar de Unicef Open op blauw gras.

Veranderingen komen er aan, behalve dan op het heilige gras van Wimbledon. Daar komt niemand aan.

Lees ook:Wimbledon moet snel het gras herstellen voor de Olympische Spelen
Lees ook:Wimbledon start vanaf 2015 een week later: grasseizoen wordt gerekt
Lees ook:Sijsling door naar tweede ronde in Madrid, Wawrinka laat zich verrassen
Lees ook:2013 in cijfers: de beste tennissers per baansoort
Lees ook:Robin Haase speelt tegen Nadal-killer Rosol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>