Wimbledon moet snel het gras herstellen voor de Olympische Spelen

Zondag werd de laatste bal op Wimbledon geslagen. Direct daarna begon de race tegen de klok voor de groundsmen in Londen. Normaal doen ze er maanden over om het gras in supervorm te krijgen. Voor de Olympische Spelen hebben ze slechts 20 dagen. Gaat dit lukken?

Gedurende de twee weken van het Wimbledon-hoofdtoernooi zien we elke dag het gras slechter worden. Op de baseline is in het finaleweekend maar amper een grassprietje te zien. De baan wordt sneller en hier en daar springt een bal vreemd op. Het is nu aan de groundsmen om later deze maand weer een splinternieuwe mat te laten zien. Om het gras sneller te laten groeien gebruiken ze een speciale techniek. In de video is de specialist aan het woord.

Geen Wimbledon-groen
Het gras moet er hetzelfde uitzien, maar verder wordt Wimbledon helemaal in Olympische Spelen stijl veranderd. Geen traditionele Wimbledon-kleuren, maar OS blauw. En de speleroutfits? We gaan het zien!

Robin Haase
Voor Nederland komt Robin Haase in het enkelspel in actie tijdens de Olympische Spelen. Haase won nog geen wedstrijd op gras dit seizoen, dus daar kan hij mooi verandering in gaan brengen. Met Rojer speelt hij tevens in de dubbel.

Lees ook:Olympische Spelen: Haase twee onderdelen, geen wildcard voor Krajicek
Lees ook:Olympische Spelen: Robin Haase uitgeschakeld in het enkelspel
Lees ook:Wimbledon-kampioene Serena Williams blijft winnen
Lees ook:Strijdvaardige Haase schiet net te kort tegen servicekanon Del Potro
Lees ook:Robin Haase verliest van Nadal-killer Rosol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>