Kerstcadeau-ideeën voor tennissers: #4 Legale doping voor de prestatieve tennisser!

We weten allemaal dat stimulerende middelen om de prestaties te bevorderen verboden zijn voor tennissers. Ook weten we dat hulpstukken buiten het gebruikelijke racket niet toegestaan zijn, en ook aan dat racket zijn bepaalde eisen verbonden om er voor te zorgen dat er geen oneerlijke omstandigheden ontstaan. Er zijn echter bepaalde technische snufjes op de markt die de prestatie claimen te bevorderen, waar geen regelgeving tegen bestaat. Het zijn deze mazen in de wet die bijdragen aan vooruitgang in de sport. De nieuwe sweetspot-vergroter van Pojie is zo’n gadget. En voor de prijs van 16 dollar exclusief verzendkosten is het een prima kerstcadeau-idee zo vlak voor de feestdagen!

 

 

Het idee is als volgt: Pojie levert vier kleine plastic frutseltjes en daar ga je veel beter van tennissen. Klinkt niet heel betrouwbaar. En toch zijn de recensies lovend. Zelfs op de US Open zijn er tennissers (weliswaar niet een Djokovic of Nadal) geweest die het met goed resultaat hebben geprobeerd. De vier kleine plastic frutseltjes dienen er namelijk toe om de snaren in het midden van het racket over een groter oppervlak te spannen, zodat je met een sweetspot (dat stuk in het midden van je racket waar je de bal wilt raken) speelt van een (te) groot racket. Als je de bal wat meer naar de buitenkant van je blad raakt voel je dat normaal gesproken doordreunen in je arm en merk je het aan de kwaliteit van de bal die je slaat. Met de Pojie verlengstukken wordt dat zo veel mogelijk voorkomen, waardoor je gemiddeld betere ballen slaat en minder blessuregevoelig bent.

Je plaatst de verlengstukjes onderaan je racketblad, in de “driehoek” tussen je grip en bespanning. Daar zitten vier uiteindes van de snaren, die uit het frame steken. Door bij de bespanbeurt deze Pojie verlengstukken op die plek mee te laten bespannen, krijg je het gewenste effect:

Voor zowel beginnende tennissers als gevorderde tennissers is dit een leuk en betaalbaar cadeau-idee voor de komende kerst, voor een beginnende speler vooral vanwege de gemaksbevordering van deze gadget, voor een gevorderde speler vanwege de prestatiebevordering en voor iedere tennisser vanwege de blessurepreventie. Bovendien is het in Nederland een nog zeer onbekende nieuwe ontwikkeling en is het toch leuk om daar als eerste in je omgeving mee aan te zetten tijdens de feestdagen!

Morgen weer een nieuw cadeau-idee! Nog 4 dagen tot kerst…

Lees ook:Kerstcadeau-ideeën voor tennissers: #7 Last minute toppers!
Lees ook:Kerstcadeau-ideeën voor tennissers: #5 Voor de gulle gever…
Lees ook:Kerstcadeau-ideeën voor tennissers: #2 Het tennisboek van het jaar!
Lees ook:DINSDAGDISCUSSIE: Strengere regels ten opzichte van racket-gooien
Lees ook:Creatief met oude tennisballen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>