Jesse Huta Galung delft onderspit tegen Jo-Wilfried Tsonga

Huta Galung2Jesse Huta Galung is er niet in geslaagd om het Nederlands Daviscupteam na één dag aan de leiding te helpen. In zijn partij ging onze landgenoot met 6-7, 2-6 en  onderuit tegen nummer 7 van de wereld Jo-Wilfried Tsonga. Daardoor staan Nederland en Frankrijk na één dag gelijk: 1-1. Eerder op de dag wist Thiemo de Bakker wel te verrassen. Hij versloeg Gaël Monfils in vier sets.

Desondanks mag Huta Galung wel met opgeheven hoofd terugkijken op zijn partij tegen Tsonga. Hij bood de Fransman namelijk goed weerwerk in de eerste en derde set. Tsonga had echter meer klasse in huis. Dat was ook niet verwonderlijk. Tsonga behoort tot de absolute tennistop van de wereld, terwijl Jesse Huta Galung nog net op de rand van de top-300 van de wereldranglijst bivakkeert.

Die klasse wist Tsonga op de belangrijke punten goed uit te buiten. Huta Galung kreeg in de tiebreak van de eerste set geen voet aan de grond. In het tweede bedrijf lukte het Tsonga nog makkelijker om Huta Galung van het lijf af te houden: 2-6. Ook de derde set eindigde in een tiebreak. Wederom trok Tsonga aan het langste eind. Hij versloeg Huta Galung met duidelijke cijfers: 7-2.

Zaterdag staat het dubbelspel op het programma.

Lees ook:Toernooiwinst Huta Galung in Antalya-Belek
Lees ook:Jesse Huta Galung breekt de ban in Toyota
Lees ook:Jesse Huta Galung aan de bak in Davis Cup, Sluiter haakt af
Lees ook:Huta Galung kan geen potten breken in tweede ronde Toyota
Lees ook:DC: Tsonga vloert De Bakker en Nederland definitief

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>