Jesse Huta Galung aan de bak in Davis Cup, Sluiter haakt af

Huta Galung2Jesse Huta Galung (foto) moet komend weekeinde volop aan de bak in de Davis Cup. In de wedstrijd tegen opponent Frankrijk wachten hem waarschijnlijk drie wedstrijden, zo heeft de loting uitgewezen. Raemon Sluiter is wegens griep afgehaakt. Matwé Middelkoop is inmiddels als vervanger opgeroepen.

De loting heeft uitgewezen dat Thiemo de Bakker namens Nederland de strijd opent. Hij bindt in het eerste enkelspel de strijd aan met Gaël Monfils. Vervolgens is het de beurt aan Jesse Huta Galung, die het opneemt tegen de Franse kopman Jo-Wilfried Tsonga. Huta Galung heeft al maanden geen single gewonnen in het challengercircuit.

Samen met Igor Sijsling komt hij zaterdag ook in het dubbelspel in actie. Franse teamcaptain Guy Forget stuurt  dan Tsonga en Michael Llodra de baan in het MECC in Maastricht op. Zondag staan weer twee enkelpartijen geprogrammeerd. De Bakker moet het opnemen tegen Tsonga, Huta Galung treft dan Monfils.

Teamcaptain Jan Siemerink en Guy Forget hebben nog wel de mogelijkheid om hun opstelling in de dubbels en het enkelspel op zondag aan te passen.

Lees ook:Nederland na dubbelspel op achterstand in Davis Cup
Lees ook:Thiemo de Bakker: ‘Fransen moeten met de billen bloot’
Lees ook:Jesse Huta Galung delft onderspit tegen Jo-Wilfried Tsonga
Lees ook:‘Frankrijk gaat in Davis Cup eenvoudig winnen van Nederland’
Lees ook:Sluiter maakt rentree in Davis Cup, Wassen niet in selectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>