Wie gaat Siemerink selecteren voor de Davis-Cup?

Over minder dan twee weken speelt het Nederlandse Davis Cup-team in Maastricht tegen Frankrijk. Inzet is een plaats in de wereldgroep van de landenstrijd. Maandag wordt de selectie bekendgemaakt door teamcaptain Jan Siemerink.

Ongetwijfeld gaat de coach kiezen voor Thiemo de Bakker, de Nederlandse hoop voor de confrontatie met de Fransen. Hij is de laatste weken uitstekend op dreef en zal ongetwijfeld kopman zijn. Ook ga ik ervanuit dat Rogier Wassen tot de selectie behoort. De Limburger is een kracht die Nederland goed kan gebruiken. Hij is constant, ervaren en een specialist in het dubbel.Ervaring zal Raemon Sluiter ook met zich meebrengen. De Rotterdammer is op de weg terug en is een echte Davic-Cupspeler. Bij Nederlandse toernooien haalde hij zijn beste resultaten en hij is een echte publieksspeler. Daarnaast kan Sluiter tegen de Fransen vrijuit spelen, iets waardoor de publiekslieveling boven zichzelf kan uitstijgen. 

Lastig

In mijn voorspelling is de vierde en laatste plek het lastigst. Siemerink moet in mijn ogen kiezen tussen Jesse Huta Galung en Igor Sijsling. Huta Galung lijdt al maandenlang nederlagen in de eerste ronde van challengers, Igor Sijsling is de laatste weken wel op dreef. Sijsling versloeg onlangs op het ATP-toernooi van New Haven nog top100-speler Korolev uit Rusland in de kwalificaties. Wat voor Huta Galung pleit is dat hij ook goed kan dubbelen. Daarnaast kan zo’n Davis Cupwedstrijd juist voor een ommekeer zorgen. Veel meer opties lijkt de teamcaptain niet te hebben. Of het moet Matwe Middelkoop zijn. De voorspelling? Siemerink nodigt Huta Galung toch uit, Sijsling in de wachtkamer.

Gravel

Maandag wordt de selectie bekendgemaakt op een persconferentie. De ontmoeting met de Fransen wordt van vrijdag 18 september tot en met zondag 20 september in het MECC in Maastricht gespeeld. De gekozen ondergrond is gravel.

Lees ook:Sluiter maakt rentree in Davis Cup, Wassen niet in selectie
Lees ook:Nederland na dubbelspel op achterstand in Davis Cup
Lees ook:Nederlandse kansen in de Davis Cup?
Lees ook:Jesse Huta Galung aan de bak in Davis Cup, Sluiter haakt af
Lees ook:Sijsling ongenaakbaar in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>