Krijgen de Britten hun droomfinale: Murray vs Federer?

De Britse tennisfans zitten vanmiddag op het puntje van hun stoel. Andy Murray is in zijn halve finale de favoriet om de Wimbledon-finale te halen. Eindelijk! In 1938 stond er voor het laatst een Brit in de finale. De druk op Andy, die voor de vierde keer op een rij in de halve finales staat, is groot, Kan hij het aan? En wat denk je van die andere, finale waardige, halve finale: Federer-Djokovic? De Britten dromen al van een finale tussen Federer en Murray. Met natuurlijk de Brit als grote kampioen.

Strijd om de eerste plaats op de wereldranglijst
Om 14.00 uur start de eerste halve finale tussen Djokovic en Federer. Het is hun 27e onderlinge duel met een klein voordeel voor Federer: 14-12. Grand Slam ontmoetingen: 5-5. Dit duel belooft een ware strijd te worden. En niet alleen voor de Wimbledon-finale, maar ook voor de nummer 1 positie op de wereldranglijst. Als Djokovic wint, blijft hij de nummer 1. Federer is er al zeker van dat hij van positie 3 naar 2 stijgt (Nadal voorbij), maar met een Wimbledon-titel op zak mag hij zich ook weer nummer 1 noemen. Daarnaast kan Federer diverse andere records vestigen…

Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Djokovic is wel de verdedigend kampioen en nummer 1 van de wereld. Federer is voor velen de favoriet, maar hij kan Djokovic echt niet zomaar opzij zetten. De Serviër vecht voor wat hij waard is en heeft goed grastennis laten zien. Bovendien is het de vraag hoe het met de rugblessure van Federer gaat?

Verwachting: Federer wint in 5 sets.

Andy Murray in het voordeel
Andy Murray neemt het in de tweede halve finale op tegen Jo-Wilfried Tsonga. De nummer 4 tegen de nummer 5. Krijgen de Britten eindelijk weer eens een landgenoot in de finale? Dit lukte Henry Austin in 1938 voor het laatst. En twee jaar daarvoor was het de legendarische Fred Perry die als laatste Brit de beker vast mocht houden.

Het onderlinge resultaat belooft veel goeds voor Murray. Het staat 5-1 in het voordeel van de Brit. Veelzeggender is de laatste ontmoeting. Die was onlangs op het gras van Queens. Murray won met 3-6, 7-6, 6-4. En in 2010 won Murray van Tsonga op Wimbledon. Het wordt een zware match, maar als Murray zo goed weet te spelen als tegen Ferrer, dan is hij de favoriet. Murray mag dan zijn vierde Grand Slam-finale spelen. Hij wist er niet één te winnen….

Verwachting: Murray wint in 4 sets.

Becker gelooft in Murray
Boris Becker, drievoudig Wimbledon kampioen in zijn column voor The Daily Telegraph: “Als Murray zo blijft spelen, dan denk ik dat hij de man is die zondagmiddag de Wimbledon-beker boven zijn hoofd houdt.”

Volg Wimbledon live op tv via de BBC.

Lees ook:Wimbledon 2012: titel voor Koning Federer of Prins Murray?
Lees ook:Droomduel: Wimbledon halve finale Djokovic – Federer
Lees ook:Tranen voor Murray: eindelijk een Wimbledon-finale
Lees ook:Tie-breaks leiden Murray en Tsonga naar de halve finale
Lees ook:Olympische Spelen: Federer, Djokovic en Murray in straight sets naar de halve finales

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>