Tranen voor Murray: eindelijk een Wimbledon-finale

Vier keer is scheepsrecht voor Andy Murray. De Brit staat zondag eindelijk in eigen land in de finale op Wimbledon. Hij versloeg in een spectaculaire halve finale de Fransman Jo-Winfried Tsonga: 6-3 6-4 3-6 7-5. Voor het eerst sinds 1938 staat er een Brit in de finale op het heilige gras. Murray neemt het zondag op tegen graskoning Federer, die vandaag Djokovic versloeg.

Andy Murray begon de halve finale ontzettend sterk. Met goed serveren en scherpe forehands kwam de Brit snel op een 6-3 6-4 voorsprong. Zijn eigen servicegames duurder meerdere malen slechts 70 seconden. De Fransman werd overklast, maar kwam in de derde set in zijn spel. Tsonga ging zelf beter serveren, kreeg meer grip op de service van Murray en bestookte zijn opponent op de backhand. Met ren-, vlieg,- en stuntwerk pakte Tsonga de derde set met 6-3.

In de vierde set werd het een echte strijd. In het begin van de set brak Murray, maar kon deze break niet bevestigen. Tsonga haakte aan. Beide mannen lieten daarna breekpunten liggen waarna de set richting een tie-break leek te gaan. Op 6-5 voor Murray werd de druk voor Tsonga te groot. Hij gaf enkele punten weg waarna Murray een matchpoint kreeg. Een scherpe winnende return van de Brit werd uitgegeven, hij schakelde hawkeye in, waarna iedereen met ingehouden adem zag dat de bal de lijn raakte. Game, set en match Murray. Met tranen in de ogen bedankte hij het publiek.

Voor het eerst sinds 1938 staat er een Brit in de finale op Wimbledon. Twee jaar daarvoor was het de legendarische Fred Perry die als laatste Brit de beker vast mocht houden. Daar kan zondag verandering in komen.

Lees ook:Murray ten koste van Cilic finalist op Australian Open
Lees ook:Tie-breaks leiden Murray en Tsonga naar de halve finale
Lees ook:Olympische Spelen: Tsonga wint thriller van Raonic (3e set: 25-23)
Lees ook:Wimbledon 2012: titel voor Koning Federer of Prins Murray?
Lees ook:‘A Monster victory’ voor Arantxa Rus op Wimbledon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>