Federer en Del Potro ten koste van Murray naar halve finales

Roger FedererRoger Federer en Juan Martin del Potro hebben zich gekwalificeerd voor de halve finales van de ATP World Tour Finals. Kind van de rekening werd Andy Murray. De ‘local hero’ van het Britse thuispubliek vliegt uit het toernooi vanwege een slechter gamegemiddelde.

Had Roger Federer gewonnen, dan was het rekenwerk niet nodig geweest. In dat geval zouden de Zwitser en Murray naar de halve finale gaan. Maar dit ideale scenario in de ogen van het publiek ging niet door. Juan Martin del Potro gooide roet in het eten en schoof Federer in drie sets opzij. De partij eindigde in 6-2, 6-7 en 6-3 voor de Argentijn. Daarmee eindigden Federer, Murray en Del Potro allemaal op twee winstpartijen en één verlies. Uiteindelijk was het gamegemiddelde van Murray het minst goed.

Naast de genoemde twee halvefinalisten was ook al bekend dat Robin Söderling na de groepsfase nog in het toernooi zal zitten. Vandaag wordt bekend wie uit groep B Söderling vergezeld naar de laatste vier. Er zijn twee gegadigden, namelijk Nikolaj Davydenko en Novak Djokovic.

Lees ook:Federer en Murray pakken eerste winst bij ATP Finals
Lees ook:ATP Finals: Federer treft Davydenko, Del Potro versus Söderling
Lees ook:Andy Murray verslaat Del Potro in finale Montreal
Lees ook:Juan Martin Del Potro en Rafaël Nadal klimmen op wereldranglijst
Lees ook:Herhaling gevecht om bronzen medaille: Djokovic-Del Potro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>