ATP Finals: Federer treft Davydenko, Del Potro versus Söderling

Roger FedererDe ATP Finals naderen de ontknoping. Later vandaag worden de halve finales afgewerkt  in Londen. In de bioscoopachtige sfeer van de O2 Arena komt de beste tennisser van de wereld Roger Federer in actie in de eerste halve finale. De Zwitser speelt tegen Nikolaj Davydenko.

De als zesde geplaatste Rus bereikte vrijdagavond laat de halve eindstrijd door Robin Söderling te verslaan. Daardoor slachtofferde Davydenko de Serviër Novak Djokovic, de mondiale nummer 3. Djokovic was voor een plaats in de kruisfinales afhankelijk van Robin Söderling. De Zweed had Davydenko af moeten stoppen. Dat gebeurde dus niet. Overigens spreken de statistieken tussen Federer en Davydenko duidelijk in Zwitsers voordeel. De twaalf eerdere ontmoetingen eindigden allemaal in een zege voor de Fed-Express.

In de avondpartij zal Robin Söderling de degens kruisen met Juan Martin del Potro. De Argentijnse winnaar van de US Open die Murray uitschakelde is als vijfde geplaatst in Londen. Söderling en Del Potro kwamen twee keer eerder tegen elkaar in actie. De onderlinge stand is 1-1. Overigens liet Söderling dit jaar nog een wedstrijd met Del Potro schieten. Bij het toernooi in Washington stuitten beide tennissers in de kwartfinales op elkaar, maar moest de Zweed wegens een blessure afzeggen. De walkover is niet in de onderlinge stand verwerkt.

Lees ook:Federer loot Murray en Del Potro, Nadal versus Djokovic
Lees ook:Nikolaj Davydenko pakt met ATP Finals zijn eerste grote prijs
Lees ook:Davydenko elimineert Federer in halve finale ATP Finals
Lees ook:Rafaël Nadal helpt landgenoot aan laatste ticket World Tour Finals
Lees ook:Marin Cilic steekt Davydenko de helpende hand toe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>