Roger Federer stoomt door naar halve eindstrijd

Roger FedererRoger Federer is vanavond doorgestoomd naar de halve finale van het ATP-toernooi in Basel. In zijn thuisland walste de Fed-Express over de Russische qualifier Evgeny Korolev heen. Het werd simpel 6-3 en 6-2 voor ‘s wereld beste tennisser, die deze week zijn rentree maakte na een  door hemzelf ingelaste rustpauze. Tot nu toe lijkt de pauze de Zwitser goed te hebben gedaan. Hij stond deze week nog geen set af.

In de halve eindstrijd wacht hem overigens een landgenoot. De op een wildcard spelende Marco Chiudinelli schakelde de Fransman Richard Gasquet met 6-1 en 6-3 uit.

Het Zwitserse thuispubliek moest wel een tegenvaller incasseren. De als zesde geplaatste Stanislas Wawrinka vloog wel uit het toernooi. Wawrinka maakte het Novak Djokovic wel lastig, maar de Serviër stelde na het verlies van de eerste set orde op zaken: 2-6, 7-6 en 6-2.

Lees ook:Rafaël Nadal lijkt op tijd in vorm
Lees ook:Novak Djokovic is de man in vorm
Lees ook:Overwerk voor Djokovic; Davydenko in topvorm
Lees ook:Federer opgesteld voor Davis Cup-duel tegen Nederland, maar of hij komt?
Lees ook:US Open 2012 dag 9: Azarenka knokt zich langs titelverdedigster Stosur. En regen, regen..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>