Slecht nieuws: tennisjaar lijkt voorbij voor Nadal

We zien Rafael Nadal voorlopig niet terug op de tennisbaan. Hij maakte vandaag bekend dat hij een gedeeltelijk gescheurde kniepees heeft. Het herstel gaat nog zeker twee maanden duren. Dit jaar lijkt daarmee voorbij voor de Spanjaard.

Nadal mistte eerder al de Olympische Spelen en de (lopende) US Open, maar hoopte op tijd fit te zijn voor de Davis Cup ontmoeting met de VS half september. Deze halve finale zit er voor de Spanjaard dus ook niet in. Alle grote toernooien gaan aan hem voorbij en ik vermoed dat we Nadal dit jaar niet meer in actie zien. Hij zal er voor gaan om tijdens de Australian Open in januari weer fit te zijn en fris aan het nieuwe jaar te beginnen.

De laatste keer dat we Nadal in actie zagen was op Wimbledon. Hij ging er toen verrassend in de tweede ronde uit door een wonderbaarlijk goed spelende Rosol. Rosol, waar we verder niet veel meer van horen. Het lijkt erop dat hij door één goede dag toch de tennis-geschiedenisboeken ingaat.

Lees ook:De power van Nadal-killer Rosol in beeld
Lees ook:Historisch verlies: nummer 100 Lukas Rosol overklast Nadal!
Lees ook:Rafael Nadal kondigt rentree aan
Lees ook:Muzikale Maandag #2: rijzende en vallende sterren
Lees ook:Robin Haase speelt tegen Nadal-killer Rosol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>