Söderling krijgt derde en laatste wildcard tennistoernooi Ahoy

Tennis; AlgemeenRobin Söderling heeft de derde en laatste wildcard voor het ABN Amro World Tennis Tournament gekregen. Dat maakte toernooidirecteur Richard Krajicek vandaag bekend op de website van het toernooi. De 37e editie van het ATP-toernooi wordt van 8 tot en met 14 februari gespeeld in Ahoy.

Söderling, vorig jaar onder meer verliezend finalist op Roland Garros, is de huidige nummer 8 van de wereld. De Zweed deed twee keer eerder mee in Rotterdam. In 2005 verloor hij in de eerste ronde, in 2008 was de Zweed verliezend finalist. Michael Llodra was destijds de sterkste.

Met de komst van Söderling komt het aantal toptienspelers op vijf uit. Rafaël Nadal, Novak Djokovic, Nikolaj Davydenko en Jo-Wilfried Tsonga waren eerder al vastgelegd. Toernooidirecteur Krajicek passeert met de keuze voor Söderling – terecht – mogelijke Nederlandse deelnemers zoals Raemon Sluiter en Igor Sijsling.

Sluiter aasde ongetwijfeld  op een startbewijs voor het hoofdtoernooi in zijn eigen stad. Hij heeft zich voor komend weekend ingeschreven voor de kwalificaties voor het ATP-toernooi in Zagreb. Daar maakt hij zijn rentree nadat hij maanden sukkelde met verschillende blessures. De eerste twee wildcards waren al eerder vergeven. Thiemo de Bakker en Robin Haase hebben die tickets gekregen.

Lees ook:ATP Finals: Robin Söderling klopt Rafaël Nadal opnieuw
Lees ook:Sluiter en Huta Galung met wildcard in kwalificaties Ahoy
Lees ook:ATP Finals: Federer treft Davydenko, Del Potro versus Söderling
Lees ook:Roger Federer opent tennisjaar met verlies; Rafaël Nadal wint wel
Lees ook:Robin Söderling krijgt toch toegang tot ATP Finals

1 Reacties // Reageer

One thought on “Söderling krijgt derde en laatste wildcard tennistoernooi Ahoy

  1. André

    Geen verrassing, maar niks aan het handje: Raemon mag gewoon de kwalificaties spelen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>