Krajicek strikt Nadal en Djokovic voor tennistoernooi Rotterdam

Federer2Toppers Rafaël Nadal, Novak Djokovic en Nederlands beste tennisser Thiemo de Bakker nemen volgend jaar deel aan het ABN Amro World Tennis Tournament. Dat heeft toernooidirecteur Richard Krajicek vandaag bekendgemaakt. Het toernooi van Rotterdam wordt van 8 tot en met 14 februari gespeeld. Vandaag is ook de kaartverkoop begonnen.

Krajicek vertelt op de officiële website van het toernooi dat Nadal voor hem een van de supersterren is van het internationale tennis. “We hebben vorig jaar allemaal kunnen zien wat een impact de aanwezigheid van een speler als Rafaël Nadal heeft op een toernooi”, aldus Krajicek. De Spanjaard reikte dit jaar tot de finale van Nederlands sterkst bezette tennistoernooi. Daarin werd Nadal verslagen door Andy Murray.

Ook nummer 4 van de wereldranglijst Novak Djokovic heeft zijn komst inmiddels bevestigd. “Hij combineert toptennis aan topentertainment en weet daarmee het publiek makkelijk voor zich te winnen”, zo zegt Krajicek over de Serviër.

Vaderlandse inbreng is in elk geval verzekerd. Thiemo de Bakker krijgt de eerste van drie wildcards. “Zoals bekend heeft het mijn voorkeur om Nederlandse spelers aan de start van het toernooi te laten verschijnen. Thiemo heeft met zijn progressie van de laatste maanden laten zien op dit moment het meeste recht op deze wildcard te hebben.” De Bakker deed twee keer eerder mee in Rotterdam. Zowel in 2009 als in 2007 bleef hij steken in de eerste ronde.

Lees ook:Toernooidirecteur Richard Krajicek gunt Robin Haase wildcard Rotterdam
Lees ook:Söderling krijgt derde en laatste wildcard tennistoernooi Ahoy
Lees ook:Komst van Nadal naar Ahoy hoogst onzeker
Lees ook:Monfils slaat De Bakker uit toernooi Rotterdam
Lees ook:Rafaël Nadal zegt definitief af voor tennistoernooi Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>