Vooruitblik: de Mubadala “World Tennis Championship” 2013

Het is nogal een prestigieuze titel om te geven aan een kleinschalig evenement dat niet meetelt voor de opmaak van de wereldranglijst, maar met het deelnemersveld dat men dit jaar in Abu Dhabi heeft verzameld kunnen we ze dat vergeven. De gehele top 4 van de wereld doet mee, alsmede de nummers 8 en 10. Novak Djokovic, tweede geplaatst, is titelverdediger. Maar om zijn titel te verdedigen zal hij nummer één van de wereld Rafael Nadal achter zich moeten laten. Ook Andy Murray zal gedreven zijn om zich te laten zien, na een lange periode van afwezigheid door blessure. En dan hebben we ook nog Ferrer, Wawrinka en Tsonga op het menu. Spektakel gegarandeerd!

 

 

Novak Djokovic lijkt de lichte favoriet voor de officieuze kampioenschappen, door zijn indrukwekkende prestaties aan het eind van het afgelopen seizoen. We kunnen Andy Murray echter moeilijk op waarde schatten na zijn lange pauze, en om Rafael Nadal als nummer één van de wereld niet als favoriet te bestempelen voelt eigenlijk ook gevaarlijk. Het belooft dus een spannende strijd te worden waarin elke wedstrijd beladen zal zijn. Wat te denken van de eerste partijen vandaag waarin David Ferrer en Stanislas Wawrinka elkaar treffen, maar belangrijker nog waarin een ontmoeting gepland staat tussen Andy Murray en Jo-Wilfried Tsonga? De hele tenniswereld smacht al tijden naar de terugkeer van Murray en op een evenement als deze zal hij zich meteen van zijn beste kant willen laten zien. Met het oog op 13 januari – wanneer de Australian Open van start gaat – zal Murray toch al in goede vorm steken, zou je denken.

Maar dat geldt natuurlijk ook voor de andere toppers: met een halve finale waarin de winnaar van de wedstrijd tussen Ferrer en Wawrinka het op mag nemen tegen Nadal staat er morgen al vroeg in het seizoen een topper op het programma. Later op de dag volgt dan meteen een minstens zo grote partij, mogelijk tussen Andy Murray en Novak Djokovic (met Lendl en Becker op de tribune). En dan volgt er ook nog een finale die misschien wel voor de eerste confrontatie zal zorgen tussen Nadal en Djokovic, hoogstwaarschijnlijk de eerste van vele finales die de twee in 2014 zullen spelen.

Het leuke aan het toernooi is dat er ook wedstrijden worden gespeeld om de 3e/4e plaats, en om de 5e/6e plaats. Mijn voorspelling is als volgt: 1. Djokovic, 2. Nadal, 3. Murray, 4. Ferrer, 5. Tsonga, 6. Wawrinka. Wat denken jullie? Heb ik het bij het verkeerde eind en gaat Nadal zijn eerste plaatsing waarmaken? Of krijgen we een stunt van de herboren Murray of misschien zelfs van Ferrer, Tsonga of Wawrinka? Laat hieronder je mening achter, ik ben erg benieuwd!

De Mubadala World Championship vinden vandaag (kwartfinales), morgen (halve finales) en overmorgen (finale) plaats. Voor de winnaar wacht een zakcentje van rond de 250,000 dollar.

Lees ook:Verrassingen alom bij het Mubadala World Tennis Championship
Lees ook:Welke vier mannen gaan naar de halve finales op Wimbledon?
Lees ook:Rafaël Nadal helpt landgenoot aan laatste ticket World Tour Finals
Lees ook:Krijgen de Britten hun droomfinale: Murray vs Federer?
Lees ook:Tennisgeschiedenis: Top-8 in kwartfinales Montreal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>