Oostenrijks Anti-dopingbureau verdenkt jong talent

Het is in het tennis niet zoals het bij het wielrennen bijna dagelijkse kost is: Doping. Maar de Oostenrijkse tennisster Tamira Paszek is vorige week onder vuur komen te liggen van het Oostenrijkse anti-dopingbureau NADA. Paszek -pas 18 jaar, maar al wel bij de beste 75 van de wereld – heeft namelijk verteld hoe haar rugblessure is behandeld. De behandeling heeft op een opmerkelijke wijze plaatsgehad. Eigen bloed verrijkt met homeopathische middelen is daarbij in de terug in de rug van Paszek gespoten. Hiervoor was geen toestemming gevraagd bij de NADA. Daarom heeft het instituut een onderzoek ingesteld, waarbij Paszek onder meer ondervraagd zal worden.

Tamira Paszek heeft over haar behandeling onlangs op een persconferentie gesproken. Hoewel dit nieuws al vorige week in diverse media vermeld is, wilde ik het de bloglezers niet onthouden: In de tenniswereld spelen er weinig dopingzaken. Daarnaast vraag ik me sterk af of Paszek dit uit naïviteit verteld heeft na vragen van journalisten of uit eigen beweging. Weet één van de lezers dit?

Lees ook:Matchpoint killer Paszek stuurt Wozniacki naar huis
Lees ook:Paszek wint thrillerfinale van Kerber
Lees ook:Paszek en Kerber waaien naar de finale in Eastbourne
Lees ook:‘Justine Henin maakt comeback dinsdag wereldkundig’
Lees ook:Wimbledon 2012: welke 8 vrouwen pakken vandaag de winst?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Oostenrijks Anti-dopingbureau verdenkt jong talent

  1. Eric Willemsen

    Dit is ongelooflijke naïviteit! Als topsporter had Tamira Paszek natuurlijk moeten weten dat ze zich niet met eigen bloed mag laten injecteren. (Tenminste niet, zonder voorafgaande toestemming van de anti-dopingautoriteiten). En anders had haar begeleidingsteam dit moeten weten. Heel dom.

    Als sportjournalist in Oostenrijk ken ik de zaak. Ik weet dat Paszek zich bij een Mongolische alternatieve genezeres heeft laten behandelen aan haar pijnlijke rug. Die genezeres heeft haar bloed verrijkt en weer ingespoten. Ik vermoed geen enkele kwade bijbedoeling van Paszek: van homeopatische essences ga je volgens mij ook niet beter tennissen…

      /   Reply  / 
  2. Edward Doelman

    Beste Eric,

    Hartelijk dank voor de waardevolle aanvulling. En Tamira Paszek is zeker naïef geweest. Praktisch elke topsporter weet dat je je niet met eigen bloed mag laten injecteren. Kortom: Oliedom!

    Succes met je werkzaamheden!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>