Safina opnieuw aan kop, zusjes Williams zakken op wereldranglijst

Safina2Dinara Safina is vandaag teruggekeerd aan kop van de wereldranglijst. Op de nieuwe ranking van de WTA staat het zusje van Marat Safin weer op de eerste plaats. Serena Williams, die enkele weken geleden de koppositie in handen kreeg, zakte naar de tweede stek. Het verschil tussen beide speelsters is 155 punten.

Svetlana Koeznetsova behield de derde plaats, maar daarachter zijn er ook fikse verschuivingen waar te nemen. Venus Williams is de grootste verliezer. De oudste zus Williams zakt van de vierde naar de zevende plaats. Caroline Wozniacki is nu vierde, Elena Dementieva blijft vijfde en de zesde plaats is nu in handen van Viktoria Azarenka.

Jelena Jankovic wist van de negende naar de achtste plaats op te schuiven. Dit ging ten koste van Vera Zvonareva, die van zeven naar negen gaat. Agnieszka Radwanska blijft tiende op de mondiale ranking. De topacht van de wereldranglijst speelt vanaf dinsdag de WTA Championships in Doha.

De ranking van de twee Nederlandse speelsters Misa Krajicek en Arantxa Rus veranderde ook, al was het verschil ten opzichte van vorige week niet groot. Michaƫlla Krajicek verloor zonder te spelen drie plaatsen en staat nu 119e. Rus kwam wel in actie, maar ging in Saint Raphael in de eerste ronde onderuit. Desondanks klom ze een plaatsje. De speelster uit Monster is deze week de nummer 131 van de wereld.

Lees ook:Thiemo de Bakker sluipt weer twee plaatsen omhoog
Lees ook:Volop verschuivingen in toptien van wereldranglijst
Lees ook:Arantxa Rus zakt plaatsje op wereldranglijst
Lees ook:Federer terug aan kop wereldranglijst, Misa Krajicek klimt omhoog
Lees ook:Misa Krajicek en Arantxa Rus sneuvelen in kwartfinales

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>