Pironkova en Muguruza pakken beide eerste WTA-titel

 

Er zijn vandaag twee namen die we definitief bij mogen schrijven op het lijstje rijzende vrouwelijke tennissterren van 2014. Twee qualifiers die de eindstrijd winnen, na een toernooi lang toptennis te laten zien. Bij het APIA International in Sydney was het de Bulgaarse Tsvetana Pironkova die de trofee in ontvangst mocht nemen. Dit deed ze door de Duitse nummer 9 van de wereld Angelique Kerber met 6-4 6-4 te verslaan. Het was de derde keer deze week dat Pironkova in straight sets een top tien speelster naar huis stuurde. Het is de eerste keer in de loopbaan van Pironkova dat ze een WTA-titel wint; dit was ook al de eerste keer dat ze de finale bereikte, wel stond ze in 2010 al in de halve finale van Wimbledon.

 

 

Pironkova gaf na afloop openhartig commentaar: “Ik was nerveus maar deed mijn best om het niet te laten zien. Ik probeerde maar gewoon naar de bal te blijven kijken, maar het was moeilijk om niet te denken aan de moeilijke tijden die ik niet alleen vorig jaar maar in mijn hele carrière heb gehad. Het is onbeschrijfelijk mooi om nu eindelijk een WTA-titel op mijn naam te hebben.”. Kerber was op haar beurt vol lof over haar tegenstandster: “Het was een hele zware wedstrijd en ze speelde ongelooflijk goed. Ze verdient de winst honderd procent. Ik probeerde mijn spel te spelen maar ze was gewoon te goed. Ik ga met een goed gevoel naar Melbourne, ik heb een hoop goede wedstrijden gespeeld de afgelopen twee weken.”.

 

Een nieuwe “force to be reckoned with”: Garbine Muguruza

 

In Hobart was er ook een qualifier die voor het eerst in haar loopbaan het hoogste podium mocht betreden. Hier was het de Spaanse Garbine Muguruza die, na de halve finale met 6-0 6-1 te hebben gewonnen, de finale tegen Klara Zakopalova (eerder in het toernooi te sterk voor eerste geplaatste Sam Stosur) met 6-4 6-0 naar zich toe trok. Muguruza won eerder deze week ook al van de Belgische nummer 20 van de wereld Kirsten Flipkens. Ze wint het toernooi, net als Pironkova, zonder een set te verliezen.

 

Lees ook:Ferrer onderuit in Auckland
Lees ook:Del Potro en Kvitova houden zich staande in Sydney
Lees ook:Na Li schakelt Venus Williams uit, Kerber wint van Kvitova
Lees ook:Muzikale Maandag #2: rijzende en vallende sterren
Lees ook:Pironkova en Tomic blijven verrassen in Sydney

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>