Wimbledon 2012 dag 6: Britten blijven hopen op eindzege Murray

Britse hoop Andy Murray is weer een ronde dichter bij de finale. De Brit won net voor sluitingstijd zijn avondpartij tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis. Kleine verrassing op dag 6: Andy Roddick verloor in vier sets van David Ferrer. Het is wellicht het laatste optreden van Roddick geweest op het heilige gras van Wimbledon. En Serena Williams had een zware kluif aan de Chinese Jie Zheng.

Murray op koers
De als vierde geplaatste Andy Murray had tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis vier sets nodig: 7-5 3-6 7-5 6-1. Het was de vraag of de partij afgespeeld kon worden. 23.00 uur Engelse tijd moeten de wedstrijden klaar zijn. Net 3 minuten ‘over tijd’ werd de laatste bal geslagen. De wedstrijd gaat de hierdoor de recordboeken in: nog niet eerder duurde een wedstrijd tot dit tijdstip.

Murray speelt nu tegen Marin Cilic. De Kroaat won in een marathonwedstrijd van Sam Querrey, na vijf en een half uur: 7-6, 6-4, 6-7, 6-7, 17-15. Het is de op één na langste wedstrijd op Wimbledon ooit. Of het record uit 2010 ooit verbroken wordt, lijkt me sterk. Nicolas Mahut en John Isner stonden maar liefst elf uur en vijf minuten op de baan (70-68 in de 5e set).

Einde opmars Goffin
Voor de Belg David Goffin eindigde het Wimbledon verhaal door een goed spelende Mardy Fish: 6-3 7-6 7-6. Fish, die op zijn weg terug is na een hartoperatie speelt de volgende ronde tegen Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman had eveneens maar drie sets nodig om door te gaan.

Nadal-killer Rosol eruit
Rosol gaf na zijn fantastische wedstrijd tegen Nadal aan dat hij ‘iemand anders was’. Vandaag was hij waarschijnlijk zichzelf weer. De Tsjech kon zijn magische tennis niet meer terugvinden en verloor kansloos van de Duitser Philipp Kohlschreiber: 6-2 6-3 7-6. Brian Baker is zijn volgende opponent.

Laatste optreden Roddick?
Het is voor David Ferrer (nr. 7) eindelijk een toernooi waarbij hij uit de schaduw van Nadal kan treden. De Spanjaard is zoals alle Spanjaarden een goede gravelspecialist, maar Ferrer staat op gras zeker zijn mannetje. De winnaar in Rosmalen kan zich ook in het gras vastbijten en zijn punten pakken. Ondanks de 7e ranking van Ferrer was Andy Roddick (nr. 30) met zijn harde service de favoriet. In vier sets haalde Ferrer de winst naar zich toe: 2-6 7-6, 6-4 6-3. Roddick nam daarna uitgebreid afscheid wat erop leek dat het wel eens zijn laatste wedstrijd in Londen geweest kan zijn. Tijdens de persconferentie liet hij het nog open. De 29-jarige Amerikaan moet zijn beslissing nog nemen. Ferrer speelt in de volgende ronde weer tegen een servicekanon: Juan Martin Del Potro.

Williams zwaar op de proef gesteld
Bij de dames mocht Serena Williams eens flink aan de bak. De bedwingster van Arantxa Rus, Jie Zheng, dwong de Amerikaanse tot een lange driesetter: 6-7, 6-2 en 9-7. De wedstrijd duurde 2,5 uur, waarna Williams aangaf dat het goed was om eens flink getest te worden. In de volgende ronde speelt ze weer tegen een speelster die een Nederlandse naar huis stuurde: Jaroslava Shvedova (won van Kiki Bertens). De Kazachse won met: 6-0 6-4 verrassend van nummer tien, de Italiaanse Sara Errani.  

De Italianen kunnen nu hun hoop vestigen op Roberta Vinci en Francesca Schiavone. Vinci speelt maandag tegen Tamira Paszek. De mentaal ijzersterke Oostenrijkse won in een lange wedstrijd van de Belgische Yanina Wickmayer: 2-6 7-6 7-5. (Voor België blijft Xavier Malisse over, hij mag tegen koning Federer spelen.)

Kvitova geeft maar één game weg
Titelverdedigster Kvitova had geen problemen met de Amerikaanse Varvara Lepchenko: 6-1 6-0. In de volgende ronde neemt Kvitova het op tegen Francesca Schiavone. Ook Azarenka is een ronde verder. Ze treft in de vierde ronde Ana Ivanovic. De Servische versloeg met 3-6, 6-3 en 6-4  de Duitse Julia Goerges.

Lees ook:Wimbledon 2012 dag 2: Nadal en Kvitova komen traag op gang
Lees ook:Murray en Ferrer in straight sets naar kwartfinales Wimbledon
Lees ook:Tie-breaks leiden Murray en Tsonga naar de halve finale
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 4: bijkomen van verlies Nadal, verder geen grote verrassingen
Lees ook:US Open dag 10 mannen: Berdych stunt, verslaat Federer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>